Hoppa till innehåll

För expansiva Fortnox är kontorslokalen en del i medarbetarstrategin

Kundstories

Nyligen flyttade Fortnox sitt Malmökontor till Sparven 15 på centrala Drottninggatan 34. Fortnox, som gör livet lättare för småföretag genom att erbjuda molnbaserade tjänster inom administration och finansiering, bland annat fakturering, bokföring och lönehantering, har haft en kraftig tillväxt sedan starten 2001. Idag arbetar de flesta av de cirka 500 medarbetarna på koncernhuvudkontoret i Växjö,

Alexander Eliasson är Workplace Manager på Fortnox:

– När vi beslutade oss för att flytta från våra lokaler på Stortorget utvärderade vi flera alternativ. Wihlborgs visade sig ha den flexibilitet vi sökte hos en hyresvärd, men även en fantastisk ledig lokal som skulle passa oss perfekt på Drottninggatan. Utmaningen var att anpassa lokalen till våra behov idag, men också skapa möjligheter att kunna växa utan att kompromissa med arbetsmiljön för medarbetarna.

Medarbetarna i fokus hos Fortnox

Det är hård konkurrens om den spetskompetens företaget behöver och lokalen är en viktig del i arbetsgivarprofilen. Fortnox vill kunna erbjuda goda pendlingsmöjligheter och ett rikt utbud av matställen och service. Interiört gäller det att skapa en lokal som är både inspirerande och funktionell.

– Vi tog nyligen fram ett nytt koncept för våra kontor. Grundtanken är att använda färg och form för att skapa identitet och karaktär. Vi har exempelvis inte satt upp en enda logotyp, men man känner ändå tydligt att detta är ett Fortnox-kontor. Under hela processen med att Fortnox-anpassa lokalen har Wihlborgs varit öppna och delaktiga, vilket underlättat vårt arbete i etableringsfasen, säger Alexander Eliasson.

Flexibilitet medger tillväxt

Fortnox lokallösning kan bäst beskrivas som en dynamisk hybrid. I mitten av lokalen finns centrala mötespunkter, runt omkring sitter medarbetarna i landskap i grupper om åtta. För att skapa en god arbetsmiljö har man jobbat mycket med ljud och ljus, vilket skapar trivsel och välbefinnande. – Hållbarhet är prioriterat inom Fortnox. Här uppskattar vi Wihlborgs gröna hyreskontrakt, som säkerställer att både hyresgäst och hyresvärd tar ett hållbarhetsansvar. Vi ser nu Drottninggatan som vårt långsiktiga hem i Malmö, här kan vi fortsätta växa tack vare det flexibla hyresavtalet, avslutar Alexander Eliasson.

Moderna, luftiga och flexibla kontorslokaler på fantastiskt läge i Malmö

Drottninggatan 34 är en del av Sveriges kommunikationshistoria. Huset ritades 1929 av arkitekt Aron Johansson och uppfördes med Kungliga Telegrafverket som byggherre. En mäktig fastighet med stil som överraskar med en fräsch och modern insida bakom den röda fasaden på bästa läge i centrala Malmö med vacker utsikt över kanalen. Idag kan vi erbjuda flexibla och moderna kontorslokaler med fantastiskt ljusinsläpp i denna pampiga fastighet, på ett av Malmös mest centrala läge.

Förutom Fortnox sitter bl a Wåhlins advokatbyrå i fastigheten.


Våra senaste artiklar

Ideon Science Park - en optimal plats att starta tech-bolag på
Ideon Science Park - en optimal plats att starta tech-bolag på

Kundstories

Ideon Science Park - en optimal plats att starta tech-bolag på

Världen såg annorlunda ut när Energy Opticon grundades. Året var 1989, Berlinmuren hade just fallit och Europa var på väg att öppna upp. Bara några år tidigare hade Ideon formats efter en vision av näringslivet, Lunds kommun och universitet, för att skapa fler företag i regionen baserade på forskning och innovation. Nu drygt trettio år senare skulle det visa sig att detta var en optimal plats och
Gamla Tretornfabriken i Helsingborg får ny identitet
Gamla Tretornfabriken i Helsingborg får ny identitet

Wihlborgs

Gamla Tretornfabriken i Helsingborg får ny identitet

Nytt namn och ny identitet – så inleds sommaren för gamla Tretornfabriken i Helsingborg som i juni blir Fabriken1891. Sedan Wihlborgs tog över fastigheten 2019 har vi strävat efter att förtydliga bilden av byggnaden utan att kompromissa med dess historia. Nu är målsättningen att sammanföra hyresgästerna och att allmänheten ska få en tydligare bild av vilka verksamheter som finns i byggnaden.