Hoppa till innehåll

Mer ljus i Helsingborgs centrum

Inför Drömljus i Helsingborg installerade Wihlborgs en avancerad och vacker fasadbelysning på fastigheten Svea på Järnvägsgatan. Ljusinstallationen blev ett uppskattat inslag under Drömljus men belysningen är permanent och kommer att finnas kvar även framöver.


Under tio dagar i februari lyste evenemanget Drömljus upp stora delar av Helsingborg och staden fylldes med vackra ljus- och ljudinstallationer. Man trotsade vintermörkret och skapade en mötesplats för människor, allt för att visa att Helsingborg lever under alla delar av året. Internationella, nationella och lokala ljuskonstnärer och designers bidrog med olika verk och installationer.

Inför Drömljus installerade Wihlborgs en avancerad fasadbelysning på fastigheten Svea på Järnvägsgatan. Ljusinstallationen blev ett uppskattat inslag under Drömljus men belysningen är permanent och kommer att finnas kvar även framöver.

- Drömljus var ett ypperligt exempel på att visa upp Helsingborg som en levande stad. Vår fastighet Svea på Järnvägsgatan i centrala Helsingborg fick en permanent ljusinstallation, då vi ser att det ger ett fint liv i staden året runt, säger Peter Siroky, förvaltare på Wihlborgs i Helsingborg.

Tryggheten i staden ökar med en bra belysning

För Wihlborgs är det viktigt med socialt fungerande städer och positiva och levande stadsmiljöer. Därför ligger det oss varmt om hjärtat att regionerna och städerna som vi är verksamma i utvecklas i en positiv riktning för att skapa en sund och hållbar utveckling för alla som verkar i städerna. Tillsammans med Helsingborgs Stad är vi engagerade i ett antal arbetsgrupper bl.a. Purple Flag som arbetar med centrumfrågor under kvällstid och nattid där en av de viktigaste frågorna gäller just belysning.

- Det råder ingen tvekan om att den upplevda tryggheten i staden ökar med en bra belysning och vi vill gärna vara delaktiga och påverka staden i en positiv riktning. Dessutom är Svea en väldigt vacker byggnad som förtjänar att lysas upp kvällstid, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef Wihlborgs i Helsingborg.


Relaterade artiklar

Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C
Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

Stad & region

Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

I december återinvigs Helsingborgs resecentrum efter två års renovering. Den ombyggda centralstationen byter namn från Knutpunkten till Helsingborg C och ska bli en mötesplats för helsingborgarna – både dagtid och kvällstid. Förhoppningen är att Helsingborg C inte bara ska vara ett modernt resecentrum, utan även en destination för matentusiaster.
Ett unikt techhus växer fram på första parkett i Helsingborg
Ett unikt techhus växer fram på första parkett i Helsingborg

Stad & region

Ett unikt techhus växer fram på första parkett i Helsingborg

Voilà Prisma! Det har väl knappast undgått någon att vi just nu bygger en av Sveriges finaste kontorsfastigheter på ett svårslaget läge - mitt i nya Oceanhamnen i Helsingborg. Med Hetch i centrum kommer det skapas en spännande blandning av både startups och etablerade bolag i huset.

Våra senaste artiklar

Hos SportAdmin får idrotten ta plats på kontoret
Hos SportAdmin får idrotten ta plats på kontoret

Kundstories

Hos SportAdmin får idrotten ta plats på kontoret

På förmiddagen utbildas en fotbollsförening i administrationssystemet, på lunchen är det löprunda med kollegorna och på eftermiddagen utvecklas en idrottsledar-app. Hos SportAdmin står idrotten alltid i centrum, och medarbetarnas välmående är lika viktigt som företagets tillväxt.
Kunskapsutbyte som ger nya perspektiv
Kunskapsutbyte som ger nya perspektiv

Attraktiv arbetsgivare

Kunskapsutbyte som ger nya perspektiv

Wihlborgs arbetar långsiktigt med att vara den bästa arbetsplatsen i branschen. Vi vill skapa möjlighet för nya talanger att göra karriär, samtidigt som vi är glada att många av våra medarbetare stannar kvar hos oss i många år. Vi tror att mötet mellan erfarenhet och nyfikenhet är det som får en organisation att ständigt utvecklas