Hoppa till innehåll

Zenit

Vårt kontorshus Zenit blir Ideons nya mittpunkt. Här skapar vi framtidens smarta kontomed fokus på miljön och människans välmående. Dessutom på helt perfekt läge precis vid spårvagnshållplatsen Ideontorget.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Zenit

 • Stad:

  Lund

 • Lokaltyp:

  Kontor, butik

 • Adress

  Ideongatan 1

 • Miljöcertifiering

  Miljöbyggnad Guld

 • Antal arbetsplatser

  1 000

 • Lokalyta

  15 000 kvm

Om fastigheten

Mitt på Ideon bygger vi detta innovativa kontorshus där smart teknik, människors välmående och ett brett serviceutbud är i fokus. Zenit kommer att ligga i ett av Öresundsregionens mest dynamiska områden med hög koncentration av företag och stark entreprenörsanda. Mitt i Ideon Science Park och granne med Lunds universitet. Och på Brunnshög finns forskningsanläggningar av världsklass MAX IV och ESS, här växer nu Lund med 40 000 nya bostäder och arbetsplatser. Zenit blir ett kommunikationsnära centrum och en attraktiv mötesplats för hela Ideon.

Zenit blir ett kontorshus där företag kan växa, där medarbetarna trivs och där det blir fokus på hälsa och välbefinnande. Det innebär att vi skapar en miljö som får medarbetarna att må bra och prestera bättre. Ljus, belysning, inomhusluft, grönska och utformning som uppmuntrar till rörelse och gemenskap får framträdande roller. 

Vi bygger för framtiden när vi bygger nya fastigheter. Vi arbetar med de bästa arkitekterna, satsar på gedigna material och smarta tekniska installationer och skapar hus som fungerar bra under lång tid och där du ska trivas. Att bygga för framtiden innebär även att bygga hållbart, därför miljöcertifierar vi alla nya fastigheter.

Miljöcertifiering

Huset kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Vi har även som ambition att bygga Zenit som ett klimatneutralt hus.

Service

Zenit blir ett nytt centrum på Ideon med liv och rörelse dygnets alla timmar. Det nya centrumet med torgkänsla kommer kunna erbjuda ett koncentrerat utbud av service, butiker och restauranger. Vill man ha ytterligare service tar man sig snabbt och smidigt till Lunds gamla stadskärna med spårvagnen.

Kommunikation

Zenit är strategiskt placerat invid Lunds spårväg och mitt i Ideon Science Park. Kommunikationerna är utmärkta. Spårvägen stannar endast 15 meter utanför entrén och Lund C ligger fem minuter bort. Därifrån når du enkelt Copenhagen Airport. Även nära anslutning till
E22 för biltrafik. Flera stadsbussar och regionbussar förbinder Ideonområdet med Lund C. Avgångarnas täthet varierar, vid rusningstid så tätt som var 4:e minut, här avgår även regionbussar till bland annat Malmö. På Lunds utvecklade cykelnät tar du dig enkelt mellan Ideon och Lunds centrum.Lediga lokaler i fastigheten

Zenit en lysande arbetsplats med välmående i fokus

Ideongatan 1

+5

Zenit en lysande arbetsplats med välmående i fokus

Zenit - där arbetsro och energi strålar samman

Ideongatan 1

+5

Zenit - där arbetsro och energi strålar samman

Karta

Zenit kommer byggas på Ideongatan 1. Klicka på kartan för att ta dig till adressen.

Om området

På Ideon Science Park, ett av Sveriges ledande innovationsdistrikt, samlas regionens skarpaste hjärnor för att tillsammans utveckla framtiden. Här finns ett unikt kluster med djup kunskap inom bland annat connectivity, ICT och life science.

Läs mer om Zenit!

Du har säkert redan insett att Zenit är ett perfekt kontorshus på många vis. Men vi berättar gärna ännu mer.

Klicka här för att läsa mer om Zenit

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Maria Öijer

Maria Öijer

Affärs- och områdesutvecklare
046-590 62 80
Skicka e-post