Hoppa till innehåll
Ljusa, härliga miljöer inne i Cube.

Cube - erfarenhet i kubik, för de stora planerna

Kontorshuset Cube är ett arkitektritat hus och en välkänd ikonbyggnad i Lund, en given etablering för företag med stora planer. Cube ligger mitt i Lunds mest innovativa kluster Ideon Science Park och har plats för mer än 2 000 briljanta arbetsplatser. Gert Wingårdh har satt sin prägel på Cube, vilket gör att den har en spännande design. Fastigheten blev klar 2007 och är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad iDrift med betyg silver.
Bild på Hassan Mahdi

Hassan Mahdi

Förvaltare
046-590 62 53 / Skicka e-post
Om Cube Lediga kontor Planritning Kontakt Om Cube Lediga kontor Planritning Kontakt

På Brunnshög i den nordöstra delen av Ideon Science Park i Lund finns våra tre kontorshus Bricks, Cube och Node. Dessa tre grannfastigheter har ett gemensamt och komplett serviceutbud med både receptioner, gym, restauranger och konferensrum för upp till 280 personer. Väljer du Bricks, Cube eller Node blir du en del av Ideon - en miljö för innovation, idéutbyte, nätverkande och aktiviteter. Dina grannar är techbolag som Sony, Schneider Electric, Sigma Connectivity och Ericsson. Du tar dig enkelt till området med cykel, spårvagn, buss eller bil. Alldeles utanför dörren finns spårvägshållplatsen Telefonplan som knyter samman Brunnshög med Lunds stadskärna.

Lunchmatsal med utsikt över de andra våningarna i Cube
Cube, Fasadbild
Restaurang i Cube, eatery

Ditt välmående är viktigt för oss! I fastigheten finns ett välutrustat gym som du har möjlighet att besöka i anslutning till arbetsdagen och Cube play som främjar rörelse, rekreation och samhörighet. Det finns även ett gemensamt rum för wellness och möjligheten att få en massage via Uggla Massage. Och självklart finns det tillgång till omklädningsrum och duschar.

I anslutning till gymmet i fastigheten Cube finns ett omklädningsrum
I fastigheten cube finns ett välutrustat gym
I fastigheten cube finns ett rum som främjar rörelse

Reception & konferens

I området finns det två bemannade receptioner som välkomnar dig och dina besökare. I Cube finns det mindre rum för åtta personer upp till konferensrum för 100 personer. Vid större möten och konferenser finns receptionisterna på plats och agerar värdar. I grannhuset Bricks kan både du som hyresgäst och extern besökare när som helst boka ett av våra gemensamma konferensrum. Vi kan erbjuda fem olika konferensrum, där det minsta rymmer tolv personer och det största drygt 280. Vid större möten och konferenser finns receptionisterna på plats och agerar värdar.

Kommunikation & parkering

På området finns goda parkeringsmöjligheter i såväl p-hus som utomhusparkeringsplatser. Man väljer mellan månadsbiljett eller att betala per timme/dygn. Laddningsmöjligheter för elbilar finns så klart också på området likväl som vi erbjuder gratis cykelparkering under tak. På Lunds utvecklade cykelnät tar du dig enkelt mellan Ideon och Lunds centrum. Precis runt hörnet från Cube ligger spårvägshållplatsen Telefonplan, med spårvägen kan du åka mellan ESS på Brunnshög till Lund C. Det går även att ta sig till Ideonområdet med stadsbussar och regionbussar från bland annat Malmö och Lund C.

Mat & fika

Båda restaurangerna i Bricks och Cube samt caféet i Node serverar lunch och fika. De har även möjlighet att erbjuda catering till dig som hyresgäst vid möten och konferenser.

Gym på området

Välmående är viktigt. På området finns det gym- och träningsmöjligheter för dig som arbetar i något av de tre kontorshusen på området; Bricks, Cube och Node. Och så klart finns det tillgång till omklädningsrum och dusch i anslutning till gymmet.

Cube är certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift med betyget silver. Miljöbyggnad iDrift är en certifiering som fokuserar på inomhusmiljö, hälsa, klimatpåverkan, resurser och byggnadens skick. På fastighetens tak finns en stor solcellsanläggning och en kombinerad kyl- och värmepump används för återvinning av värme och kyla.

I kontorsfastigheten Cube hittar du flexibla kontorsytor
I  kontorsfastigheten cube finns flexibla kontor
I entren hos Cube finns en kiosk där du kan köpa kaffe och fika

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund
Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

För att uppmuntra fler att resa hållbart till jobbet har Wihlborgs satt in ett helt batteri av mobilitetsfrämjande insatser för hyresgästerna på Mobilvägen i Lund. Idag invigs 32 nya laddplatser för elbilar i området.
Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept
Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept

Hållbar fastighetsutveckling

Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept

Efter pandemin har efterfrågan på större kontorshotell ökat rejält. Nu skapar Wihlborgs ett nytt delningskoncept på Mobilvägen i Lund, ”Workspace +”, för mindre bolag som vuxit ur det traditionella kontorshotellet.
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Stad & region

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Nätverkande, innovation och utveckling – så kan Ideon Science Park i östra Lund sammanfattas. I Wihlborgs fastigheter Cube, Node och Bricks etablerar sig företag från olika branscher som vill dra nytta av närheten till det ledande innovationsklustret.

Jag skulle vilja säga att det är i CellaVisions DNA att tillhöra den här miljön och få ha närheten till andra bolag med teknikinnehåll i sina produkter och till universitetet. Självklart är det extra trevligt att lokalen kan erbjuda en liten stunds eftertanke eller rekreation mitt på dagen i form av en terrass där man kan gå ut och ta en kopp kaffe. Restaurangen ska man också värdera lite extra.

Magnus Blixt, CFO på Cella Vision med huvudkontor i Bricks
Magnus Blixt, CFO på Cella Vision med huvudkontor i Bricks
Läs mer om vilken betydelse kontoret har för Cella Vision
Laddskåp för cykelbatterier på Node.
Cykelvänligt på Node med laddskåp för batterier.
Cykelpump

Ideon Science Park är området där både idéer och företag ges möjlighet att utvecklas och att växa. Området har en avgörande betydelse för näringslivet i hela regionen, samtidigt som det är en inspirerande miljö och ett innovationsdistrikt med över 400 företag och universitet i nära samarbete.

Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs
Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs

Hungrig?

I Cube finns Eatery Lund som erbjuder frukost, lunch, fika och catering.

Läs mer

Mötesrum för små och stora konferenser

Nyrenoverade och ljusa rum med den senaste tekniken.

Se alla konferensrum i vår broscyr

Boka mötesrum i Cube

Här kan du göra din bokningsförfrågan.

Boka konferensrum på Cube

Vi har en stark koppling till Lunds Tekniska Högskola och forskningen, och har även samarbetsprojekt med Malmö Universitet. Här på Ideon-området finns den unika kompetensen vi behöver, som dessutom byggs på varje år av flera andra utvecklingsföretag som etablerat sig i samma område.

Björn Lundqvist, vd för Sigma Connectivity
Björn Lundqvist, vd för Sigma Connectivity
Läs hela artikeln

Brunnshög är en ny stadsdel som växer fram i nordöstra Lund. När området är fullt utbyggt kommer omkring 40 000 människor att bo och jobba här. I området finns anläggningar och laboratorier av högsta klass, parallellt med en tät och blandad stadsmiljö. Hållbarhetsmålen är högt ställda för att sporra till nytänkande.

Grannfastigheten Node

Bredvid Cube ligger grannfastigheten Node. Den perfekta platsen där det är lätt att växa både som företag och som människa. Här finns rum för mer arbetsglädje, idéutbyte och nätverkande. Helt enkelt en plats som tar din verksamhet till nästa nivå.

Läs mer om Node

Grannfastigheten Bricks

Kontorshuset Bricks är platsen i Sverige där flest patent sett dagens ljus. Bricks passar för större hyresgäster med välplanerade kontor med mycket ljus och utblickar.

Läs mer om Bricks

Lediga lokaler i Bricks och Node

Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning
Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning

Mobilvägen 10

+11

Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning

Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp
Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp

Mobilvägen 10

+12

Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp

Smakfullt kontorshotell för det moderna företaget
Smakfullt kontorshotell för det moderna företaget

Mobilvägen 10

+11

Smakfullt kontorshotell för det moderna företaget

Ta chansen och skapa ditt drömkontor i Bricks
Ta chansen och skapa ditt drömkontor i Bricks

Mobilvägen 12

+14

Ta chansen och skapa ditt drömkontor i Bricks

Ta spårvägen till jobbet!

Från Lund C tar det 7 minuter till Telefonplan, en hållplats bara 3 minuters promenad från Cube.

Bli en del av Ideon Science Park

En innovativ företagsmiljö som erbjuder plats för etablerade företag i en härlig mix med startups, inkubatorer och med närhet till kreativt nätverksbyggande och inspirerande utbildningar.

Ta en närmare titt på Cube

Läs eller ladda ner vår broschyr om Cube - en välkänd ikonbyggnad signerad Gert Wingårdh, högst upp på Ideon.

Ladda ner broschyr om Cube

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov.
Du är viktig för oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.