Hoppa till innehåll

Läget och kontorsmiljön - två avgörande faktorer

För Backtick Technologies var läget och kontorsmiljön två avgörande faktorer när företagsflytten gick till Sockerbruksområdet i centrala Lund. Närheten till Lund C och känslan av en stadsdel på frammarsch var en av huvudorsakerna när man valde lokaler men man värnade också mycket om att kontorsmiljön skulle vara den rätta så att deras medarbetare får möjlighet att må så bra som möjligt när de är på kontoret.


Hösten 2018 grundade Oskar Handmark och Michal Stypa tillsammans Backtick Technologies, ett konsultbolag inriktat på AI. Att artificiell intelligens, AI, blivit enormt populärt på senare år är knappast en överdrift. Med begreppet avses ofta en mängd olika saker. Det kan handla om att med datorers kraft automatisera enkla uppgifter, rekommendationer av produkter, att kunna förutspå hur mycket regn som kommer falla en viss tidpunkt till utvecklingen av marknadspriser på olika områden. För att bara nämna några få exempel!

Närheten till centrum och stationsområdet

Idag består bolaget av nio heltidsanställda och de växer snabbt. Till att börja med hade de kontor hos Mindpark i Lund där man trivdes väldigt bra, framför allt med hänsyn till det centrala läget och den fina kontorsmiljön. När allt fler medarbetare anslöt till bolaget byttes lokalerna hos Mindpark ut mot en egen och större kontorslokal i Wihlborgs fastighet Posthornet, alldeles precis väster om Lunds centralstation. Även den växte man ur och nu går flytten snart till en annan av Wihlborgs fastigheter, Raffinaderiet, även den i gamla Sockerbruksområdet i Lund.

När vi letade efter ett nytt kontor i Lund var vi måna om att titta nära stationen för att förhindra att medarbetare skulle tycka att vi var för långt bort. Vi visste att vi ville ha lokaler centralt och i stan, säger Oskar Handmark, vd och en av Backticks två grundare.
Vi gillar den här stadsdelen. Väster om Lund C är up and coming och det känns verkligen. Sen gillar jag känslan av att sitta nere i stan. Det är roligare, finns ett bättre lunchutbud och är mysigare.

För AI-konsulter med stort behov av att kunna fokusera är arbetsmiljön och kontoret viktiga faktorer.

För mig och för de flesta på bolaget så är det jätteviktigt att ha ett bra kontor. Majoriteten av oss är här hela tiden. Jag har alltid tyckt att det är roligare att jobba när man mår bra. En bra kontorsmiljö innehåller olika ingredienser, det kan gälla allt från ventilation och belysning till temperatur, post och leveranser. Och jobbar man som oss med programmering åtta timmar om dagen, som kräver ett ganska stort fokus, så blir man jättetrött om det är inte bra ljus, luft, eller temperatur.

Att vardagen flyter på utan störningsmoment är en annan faktor som Oskar och hans kollegor uppskattar med sitt kontor. 

 

Fler läsvärda artiklar

Läget avgörande vid kontorsflytt

Läget avgörande vid kontorsflytt

Det gemensamma kontoret är en viktig del i vår employer branding

Det gemensamma kontoret är en viktig del i vår employer branding

Attrahera rätt medarbetare - välj rätt placering

Attrahera rätt medarbetare - välj rätt placering

Kontakta oss

Vi pratar gärna vidare med dig om vad ditt företag kan göra för att placera er på rätt läge och vad ni ska tänka på när ni formar er kontrsmiljö.

Bild på Anna Nambord

Anna Nambord

Affärsutvecklare och arbetsplatsrådgivare
040-690 57 54
Skicka e-post
Bild på Hans Andersson

Hans Andersson

Affärsutvecklare
040-690 57 75
Skicka e-post