Ideon Gateway

Ideon Gateway är med sina 19 våningar ett tydligt landmärke i Lund och en del av det dynamiska innovationsklimat som finns på Ideon. I huset möts små och stora företag och husets många mötesplatser ger möjlighet till både spontana och gränsöverskridande möten. Här samlas företag i olika storlekar och inom olika verksamhetsområden - företag som kan korsbefrukta varandra.

 

Ideon och Lund ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen, där en fjärdedel av Sveriges och Danmarks samlade BNP produceras. Tillväxten är stark i regionen, som har den största koncentrationen av högskoleutbildade i norra Europa. Det är lätt att ta sig till Ideon. Och därifrån. Kastrup ligger på mindre än en timmes avstånd med bil eller tåg. Du kör till Hamburg på fyra timmar och flyger till London på två. Från översta våningen  tittar du ut över ett område med nära fyra miljoner människor.

Flytta till Ideon Gateway

Det finns många skäl att flytta till Ideon Gateway - här är några av dem:

Kreativa rum

Det finns väldigt många fler mötesplatser jämfört med ett vanligt kontorshus. Här finns plats för alla typer av möten; förhandlingen med den viktiga kunden, det kreativa mötet med projektgruppen eller en träff med kolleger under avspända former. Blandningen av hotell, kontorsfoajé, café, restaurang och pub ger alla möjligheter till oväntade möten. Även högre upp i huset finns det mötesplatser; konferensvåningen med olika typer av mötesrum men även platser för mer spontana kontakter. Eller om du vill dra dig undan och samla energi en stund.

Teknik

Ideon Gateway erbjuder givetvis det senaste inom informationsteknik. Förutom att din mobiltelefon fungerar som nyckel får du via den överblick över allt som händer i huset. Du kan boka mötesrum, beställa mat från restaurangen eller sätta upp dig för en ny tid på gymmet. Dina gäster anvisas till rätt p-plats redan vid infarten, digitala informationsskärmar leder dem rätt i huset och hissen stannar automatiskt på rätt våning. Som hyresgäst i Ideon Gateway får du tid över att koncentrera dig på det du är bra på. Resten kan du överlåta till tekniken.

Mix av hyresgäster

Det som skiljer Ideon Gateway från en forskarkorridor på universitetet eller en avdelning på ett storföretag är att inte enbart din egen bransch finns representerad. Här hittar du företag som du kan ha nytta av i rollen som företagare och entreprenör. Vi vill inte gärna att det finns mer än två företag från varje bransch, allt för att göra helheten så intressant som möjligt. Det är med andra ord inte omöjligt att du kommer att bli närmsta granne med en patentbyrå eller en riskkapitalist.

Den kreativa arbetsplatsen

Din egen arbetsplats bestämmer du naturligtvis själv över. Och vill du så får du gärna ta hjälp av vår inredningsexpert. Bättre förutsättningar att skapa en kreativ arbetsplats får du knappast någon annanstans. En tänkande hjärna vill ha variation under sin arbetsdag och inte bli placerad bakom ett skrivbord instängd i en kontorsmodul. Har du en vision om just din arbetsplats? Prata med oss, vi lovar att göra allt vi kan för att tillgodose dina önskemål.

Ideon Gateway, Lund

19 våningar, 74 meter högt.

Flexibla lösningar för att hyra kontor eller enstaka arbetsplatser.

Utmärkta kommunikationer med bil, buss och flygbussar. Mindre än en timme till Kastrup och en halvtimme till Sturup.

Restauranger, café, hotell, bank och frisör i huset.

Miljöcertifierat hus med den senaste tekniken inom bl.a. värme, kyla, el och belysning.

Bild på Hassan Mahdi
Hassan Mahdi
Förvaltare
Lund
Bild på Peter von Schéele
Peter von Schéele
Fastighetsvärd
Lund

 

Miljötänkande på höjden

Ideon Gateway är en av Sveriges mest spännande byggnader ur miljösynpunkt. I den 19 våningar höga byggnaden förenas den senaste miljösmarta tekniken med hyresgästernas alla tänkbara behov och önskemål. 

Läs om miljön i Ideon Gateway

Om Ideon

Ideon Science Park är en av Europas mest framgångsrika mötesplatser för visionärer, entreprenörer och riskkapital. Här har flera världsledande spetsföretag inom mobiltelefoni, IT, Life Science och Cleantech börjat sin resa.

I dag består Ideon av 300.000 kvadratmeter kontorsyta och här verkar cirka 400 företag med drygt 9.000 anställda. Ideon ägs av Wihlborgs Fastigheter AB, Castellum AB och Vasakronan AB och i styrelsen finns representanter från Länsstyrelsen, Region Skåne, Lunds Kommun, Lunds Universitet och Sydsvenska Handelskammaren.

Läs mer på ideon.se

Vårt erbjudande

I Ideon Gateway kan du hyra kontor i olika storlekar - allt från det lilla kontoret på 45 kvm till stora kontor på flera hundra kvadratmeter.

För dig som bara behöver tillgång till kontor ibland, eller bara vill ha enstaka arbetsplatser erbjuder vi arbetsplatser på Gate 4.  Reception, städning, pentry m.m. ingår och du kan välja till tjänster som telefoniservice, catering, IT-tjänster m.m. Mer information om Gate 4 (pdf) >

Vill du boka konferens i Ideon Gateway kontaktar du Elite Hotels på tel 046-287 11 06.