Hoppa till innehåll

voestalpine Böhler weldCare om nya anläggningen: ”Det är viktigt för oss att ligga steget före i branschen”

Kundstories

Mer energieffektiv produktion och bättre arbetsmiljö var de främsta behoven bakom det globala industriföretaget voestalpine Böhler weldCares flytt till en ny, modern produktionsanläggning i Fosie i Malmö.

- Vi ville tillverka våra produkter med så liten miljöbelastning som möjligt och få till en trygg och attraktiv arbetsplats. Vi brukar säga att vi har världens säkraste anläggning i sitt slag, säger André Fasth, vd på voestalpine Böhler weldCare.

- Samma höga krav som vi har på materialvalen har vi på energieffektiviseringen. Det är viktigt för oss att ligga steget före i branschen och göra mer än vad myndigheterna kräver. I den frågan har Wihlborgs verkligen varit drivande så att vi har bästa tänkbara lösningar. Ett annat lyft för personalen är att produktion och administration nu sitter samlade, och dessutom i öppet kontorslandskap. Det är mer socialt nu, snabbare puckar och mer kreativ atmosfär.

- Vi ville tillverka våra produkter med så liten miljöbelastning som möjligt och få till en trygg och attraktiv arbetsplats, säger André Fasth (t.v.), vd på voestalpine Böhler weldCare.

Det syns kanske inte utanpå, men voestalpine Böhler weldCares anläggning, som uppförts av Wihlborgs, innehåller mängder av anpassningar för att hantera de ytbehandlingskemikalier för rostfritt stål som tillverkas här. Allt från materialval i kabelstegar och golv till påkörningsskydd utanför fastigheten syftar till att minimera risker. Trots alla speciallösningar är fastigheten byggd med flexibilitet och beredskap för andra verksamheter i framtiden.

Inga utsläpp eller läckage

  Allt spillvatten från anläggningen ingår i ett cirkulärt internt system och utgående luft är renat från föroreningar. Taket pryds av solceller. Tack att hela produktionen är helt sluten och automatiserad behöver personalen inte bära tunga skyddsdräkter, utan endast skyddsglasögon. Även säljbolaget i Norden, voestalpine Böhler Welding Nordic AB, har attraherats av Malmöregionen och flyttat huvudkontoret från Avesta.

  voestalpine Böhler weldCare AB är en del av koncernen voestalpine Böhler Welding, en ledande tillverkare och global leverantör av tillsatsmaterial för industriell svetsning och lödning.


  Våra senaste artiklar

  Inredning får nytt liv när Helsingborgsfastighet görs om
  Inredning får nytt liv när Helsingborgsfastighet görs om

  Hållbarhet & miljö

  Inredning får nytt liv när Helsingborgsfastighet görs om

  Tillsammans med företaget Demontera har dörrar, köksinredning och andra produkter från Wihlborgs fastighet Hermes i Helsingborg fått nytt liv på annat håll.
  Techship inspirerar unga i Helsingborg att drömma
  Techship inspirerar unga i Helsingborg att drömma

  Hållbarhet & miljö

  Techship inspirerar unga i Helsingborg att drömma

  Vi på Wihlborgs vill vara med och skapa ett hållbart samhälle. En viktig del i det arbetet är att uppmuntra ungdomar till att våga satsa på sina drömmar. Därför har vi i samarbete med Helsingborgshem och techhubben HETCH startat Techship - ett initiativ med målet att motivera och inspirera ungdomar att starta eget företag eller plugga vidare.