Hoppa till innehåll

Ideon-bolaget CORE Process växer med 100 procent

Techbolaget CORE Process, som erbjuder treasury service och system och som har sin hemvist i Ideon Science Park, är ett av nio bolag som fått möjligheten att delta i acceleratorprogrammet Ideon Navigator Scaleup. Just nu växer bolaget med 100 procent.
– Vi är otroligt glada att ha blivit antagna till Ideon Navigator Scaleup-programmet och har fått väldigt bra guidning hittills, säger Lars Beckman, vd för CORE Process.


Under hösten 2021 antogs CORE Process som ett av totalt nio företag till acceleratorprogrammet Ideon Navigator Scaleup. Projektet, som finansieras av Region Skåne och Wihlborgs, leds av Ideon Science Park och går ut på att öka tillväxten genom handledarskap från erfarna tillväxtledare. Sedan tidigare har konceptet i snitt resulterat i 25 procent tillväxt för de deltagande företagen och CORE Process är inget undantag – under fjolåret växte bolaget med 100 procent.

-  Det finns för närvarande ett stort intresse för våra tjänster. Med oss kan våra kunder fokusera på sin kärnverksamhet och samtidigt minska de finansiella riskerna i sin företagskoncern, säger Jonas Jönsson, partner och head of resources för CORE Process.

Fokus framåt är fortsatt tillväxt

CORE Process tjänster är kopplade till plattformar från internationellt ledande leverantörer av fintech-system. Man vänder sig till framförallt internationella företag som omsätter över en miljard kronor per år. Företaget erbjuder skräddarsytt affärsstöd samt rådgivning för att hjälpa organisationer att göra lämpliga och effektiva system- och processförändringar för finansiella tjänster. Kunderna är nöjda och fokus framåt för CORE Process är fortsatt tillväxt.

-  Mentorskapet som vi har fått via Ideon Navigator Scaleup har varit otroligt värdefullt. Det gäller att utveckla både oss själva och företaget och att göra de förändringar som vi kommer överens om. Just nu tar vi det steg för steg. Därför är det väldigt bra att programmet löper under en längre tid för då hinner man göra förändringar och se det faktiska resultatet, säger Lars Beckman.

Ideon Science Park i Lund där CORE Process har sin hemvist.

-  Vi befinner oss just nu i en expansionsfas som innebär en snabb tillväxt och ett större antal anställda i organisationen. Den vägledning som vi får via programmet är guld värd och vi ser fram emot att se hur det mynnar ut framöver. Än så länge befinner vi oss i startgroparna, avslutar Lars Beckman.

Prisbelönt acceleratorprogram 

Under ett tidsspann på cirka två år erbjuder programmet utvalda bolag med stor tillväxtpotential tillgång till externa tillväxtledare med lång erfarenhet. Programmet följer en process som vunnit European Enterprise Promotion Award för några år sedan.

Ideon Science Park slöt avtal med stiftelsen Navigator Scaleup, som är grundaren till programmet, i fjol, som en insats för att öka både produktivitet och tillväxt för små tillväxtbolag I Skåne.

Engagemang för att stötta tillväxten

Wihlborgs har under många år haft ett stort engagemang i innovationsnoderna i Skåne, förutom Ideon Science Park och startup incubatorn Ideon Innovation även Medeon Science Park och Media Evolution City i Malmö, samt Hetch i Helsingborg. Detta är en del av Wihlborgs samhällsengagemang men även en medveten klusterstrategi.

-  De här startup- och tillväxtbolagen utvecklas ofta i en högre takt än andra bolag och behöver kunna förändra sina lokaler snabbt och smidigt, vilket kräver en hel del flexibilitet. Genom att vi samlar flera fastigheter i kluster, kan vi ofta komma med bra lösningar och vara en stöttande partner i bolagens utvecklingsresa, säger Mia Rolf, Marknads- och kommunikationschef på Wihlborgs, och fd VD på Ideon Science Park.

Att företagen enkelt kan stanna kvar i samma kluster innebär att medarbetare, som oftast har en unik kompetens för tillväxtbolagen, kan följa med till nya lokaler utan att flytten påverkar deras vardag så mycket. Och för Öresundsregionen är det viktigt att det startas fler företag som fortsatt kan skapa arbete och utveckling, vilket CORE Process är ett utmärkt exempel på.


Relaterade artiklar

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Stad & region

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Nätverkande, innovation och utveckling – så kan Ideon Science Park i östra Lund sammanfattas. I Wihlborgs fastigheter Cube, Node och Bricks etablerar sig företag från olika branscher som vill dra nytta av närheten till det ledande innovationsklustret.
Ideon-bolaget Modelon - digital simulering är vår chans
Ideon-bolaget Modelon - digital simulering är vår chans

Kundstories

Ideon-bolaget Modelon - digital simulering är vår chans

I en liten skrubb i Alfahuset på Ideon sitter några forskare från Lunds universitet och skissar på det som kommer att bli Modelon. Året är 2004. Det enda de har med sig är pärmarna som står på golvet, fulla av forskningsresultat från universitetet. På väggen ritas en vision upp om hur de ska skapa nytta för industrin och komma att förbättra världen. Så börjar det hårda arbetet.

Våra senaste artiklar

Trivsel och gemenskap i fokus när Wihlborgs åter koras till en av Sveriges bästa arbetsplatser
Trivsel och gemenskap i fokus när Wihlborgs åter koras till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Attraktiv arbetsgivare

Trivsel och gemenskap i fokus när Wihlborgs åter koras till en av Sveriges bästa arbetsplatser

En femtondeplats i kategorin för medelstora företag blev Wihlborgs placering när Great Place to Work (GPTW) släppte listan över ”Sveriges bästa arbetsplatser” i april. För Tove Gleisner, HR-chef på Wihlborgs, är den fina placeringen en bekräftelse på att den långsiktiga satsningen på arbetsmiljö och företagskultur ger resultat.
Kontor för allas bästa – experternas tips för att skapa en arbetsplats som sticker ut
Kontor för allas bästa – experternas tips för att skapa en arbetsplats som sticker ut

Inspirerande kunder

Kontor för allas bästa – experternas tips för att skapa en arbetsplats som sticker ut

Den allt högre förväntan på ett hållbart och flexibelt arbetsliv kan kännas utmanande för arbetsgivare att möta. Men, det innebär också en möjlighet att sticka ut med ett bra arbetsgivarerbjudande. Två av Wihlborgs hyresgäster och Wihlborgs arbetsplatsrådgivare delar med sig av hur man kan skapa en inkluderande och intressant arbetsplats.