Hoppa till innehåll

Här utvecklas framtidens cancerbehandling – med utsikt över Lunds takåsar

Kundstories

Att arbeta med produktutveckling för cancerbehandling kräver tid, tålamod och högspecialiserad kompetens, men också helt vanliga arbetsplatser. För medtech-företaget SpectraCure innebär det Wihlborgsförvaltade fräscha kontor mitt i Lund med både takterrass och pingisbord. Kontoret ligger på perfekt läge bara ett stenkast från tågstationen.

Högst upp i den över hundra år gamla byggnaden Armaturen på Gasverksgatan 1 i Lund har företaget SpectraCures 18 anställda en nästan parisisk utsikt över Lunds takåsar. Våningen är en smakfull tillbyggnad på den gamla industrifastigheten, som numera huserar ett flertal kontor med olika verksamheter. Sofia Ekholm, receptionist och administratör på SpectraCure, berättar att den stora takterrassen som löper runt fjärde våningen är mycket omtyckt av företagets anställda.

– På sommaren sitter vi gärna där ute i solen, det är en riktigt härlig plats, berättar hon.

SpectraCure och Sofia Ekholm, receptionist och administratör, trivs bra i sina lokaler i Armaturen på bästa kommunikationsläge i centrala Lund.

SpectraCure har suttit i lokalerna på Gasverksgatan i några år och känner sig hemma. Det medicintekniska företaget har rötter i forskning på Lunds universitet och utvecklar nu en produkt som, enkelt uttryckt, med hjälp av laser ska behandla återfall i prostatacancer. Just nu pågår kliniska studier av metoden, bland annat i USA och London.

– Det går inte att säga hur lång tid det tar innan fasen med studier är avslutad. Men man hoppas ju verkligen att den här behandlingen kommer att finnas på sjukhus runt om i världen i framtiden, säger Sofia.

– Vi består av ett tech-team, ett kliniskt team och ett administrativt team, och alla sitter här på kontoret, berättar hon.

Perfekt läge med närhet till service och Lund C

Själv har hon förutom rollen som receptionist en slags allt-i-allo-position där hon jobbar med allt från arkivering av material till att fixa mat till lunchmöten. Det sistnämnda är lätt i och med kontorets extremt centrala placering.

– Här är ju väldigt nära till många olika affärer och matställen, eller om man ska göra något annat ärende i stan. Och för oss som pendlar in till jobbet från andra ställen kunde det inte bli bättre, säger Sofia.

Gasverksgatan ligger bara några minuters promenad från Lunds centralstation. Man ser till och med en del av spårområdet från de många stora glaspartierna i kontoren och mötesrummen.

– I början hajade jag till varje gång ett tåg åkte förbi, men jag vande mig snabbt, skrattar Sofia.

Den stora takterrassen som löper runt fjärde våningen är mycket omtyckt av företagets anställda och från många av rummen har man utsikt över Lunds takåsar.

En arbetsplats där man ska trivas

Det märks att SpectraCure vill att personalen ska trivas på sin arbetsplats. Sofia, som också är arbetsmiljöansvarig, berättar att de har deltagit i diverse motionslopp och liknande tidigare, och att de varje år har någon teamdag som rör annat än det dagliga arbetet. På kontoret har också ett loungerum utrustats med ett pingisbord som används flitigt – ett bra avbrott från stillasittande kontorsarbete.

– Vi har också veckomöten med hela personalen för att alla ska få lite inblick i vad de andra arbetar med på de olika avdelningarna, säger Sofia.

Att ha Wihlborgs som hyresvärd och förvaltare tycker Sofia fungerar utmärkt. Behöver kontoret hjälp med något felanmäler hon det i Wihlborgs portal och då är det snabbt någon som hör av sig.

– Sen träffar vi Henrik, förvaltaren, någon gång om året för att prata om hur vi trivs och om vi behöver något annat.

Hon berättar också att Wihlborgs tillfört lite bonusglädje i arbetsvardagen flera gånger. Kanelbullar på kanelbullens dag var uppskattat, likaså Skrattlunchen, då de blev bjudna upp till Ideon för lunch och underhållning av en komiker.

– Och så minns jag att Wihlborgs var här ute på parkeringen utanför huset en sommar och bjöd på glass! Det var roligt, för då fick man tillfälle att träffa lite andra företag som också sitter i huset, säger Sofia.


Våra senaste artiklar

Konst ska inspirera till hälsosamma val
Konst ska inspirera till hälsosamma val

Hållbar fastighetsutveckling

Konst ska inspirera till hälsosamma val

Vad blir det om man korsar en venetiansk ljuskrona och ett gäng kasserade Malmöcyklar? Något alldeles unikt och spektakulärt. De konstnärliga utsmyckningarna i Wihlborgs kontorshus Kvartetten i Hyllie är inte bara noggrant utformade efter platsens rum och syfte utan bottnar också i ett återbrukstänk utöver det vanliga, och med en målbild att främja hyresgästernas hälsa.
Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym i Helsingborg
Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym i Helsingborg

Kundstories

Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym i Helsingborg

Gerdahallen är träningsstället som under många år boostat rörelse och hälsa i Lunds studentvärld. Nu har de för första gången startat en filial: Gerdahallens gym i gamla gummifabriken i Helsingborg, numera Fabriken1891, ett stenkast från Campus. Platschefen Camilla Lagerberg hoppas på att gymmet kan bli en lika viktig hälsofrämjare som moderskeppet i Lund.