Hoppa till innehåll

Ett blivande landmärke där hyresgästerna ska må bra

Snart tas första spadtaget i bygget av Vista, ett kontorshus som kommer sträcka sig högt över det skånska landskapet och ge en ny siluett till Hyllie. Här kommer Wihlborgs kunna erbjuda större företag hela våningsplan med unika vyer och med hållbarhet och trivsel i fokus.

När Ida Lejdström, fastighetschef på Wihlborgs, berättar om kontorshuset Vista som ska byggas i Hyllie är det lätt att dras med i entusiasmen över jätteprojektet.

– Vista blir lika högt som Gängtappen i Dockan i Malmö, det kommer bli ett landmärke i staden. Det första man ser när man kommer över bron från Köpenhamn, säger Ida Lejdström.

Fastighetschef Ida Lejdström upplever ett stort intresse för Hyllie och Vista.

Byggnaden kommer få ett spännande utseende med en huskropp i flera etage och totalt åtta takterrasser i olika storlekar. Gestaltande arkitektbyrå bakom huset är EGA Erik Giudice Architects och som har ritat ett flertal prisbelönta byggnader. Byggnaden kommer husera 16 000 kvadratmeter kontor fördelat på tolv våningar. Här kommer också finnas restaurang och andra kommersiella aktörer, ett co-working space, cykellounge, omklädningsrum och duschar. Lika många kvadratmeter som till kontor är dessutom vigda till en så kallad mobilitetshubb.

– Det är ett inbyggt parkeringshus olika mobilitetslösningar för att underlätta vardagen. Här erbjuder vi över 400 parkeringsplatser både för de som arbetar i huset, och för utomstående som är intresserade av att hyra plats, berättar Ida Lejdström.

Men det handlar inte bara om en uppställningsplats för bilar. I mobilitetshubben kommer även finnas plats för cykelparkering, cykelverkstad, cykelpool, bilpool, miljövänlig biltvättservice och laddplatser för el-bilar. Det ska vara lätt att ta sig till och från kontoret, och tack vare att Hyllie station ligger bara några minuter bort kommer det även bli smidigt att utnyttja lokaltrafiken.

Här ska hyresgästen må bra

Kombinationen av Vistas placering i Hyllie och hur huset är ritat kommer ge kontoren en fantastisk utsikt över land och hav.

– En av de mest unika saker man kommer få som hyresgäst i huset är de fria utblickarna, säger Ida Lejdström.

I projektet har man också lagt stor vikt vid att skapa miljöer där människor ska kunna trivas och må bra. Förutom att byggnaden är certifierad både med Miljöbyggnad Guld och NollCO2, vilket innebär att man minimerar klimatavtrycket både i byggprocessen och i den löpande förvaltningen, så är Vista också certifierad enligt WELL.

Vista erbjuder flexibla kontor - perfekt för både stora och små företag.

– Det betyder att man tar många olika hänsyn till hälsa och välbefinnande i huset. Det kan handla om tillgång till bra dagsljus vid arbetsplatserna, god ljudakustik, naturliga materialval, konst på väggarna, utblicken från ditt kontor, att man aldrig ska ha långt till dricksvatten, eller att man genom utformningen av byggnaden uppmuntrar till fysisk aktivitet, berättar Ida Lejdström.

Från småkontor till hela våningsplan

I Vista ska både små och stora företag kunna hitta lämpliga lokaler. Det kommer finnas kontor i storleksordningen från ett par hundra kvadratmeter upp till hela våningsplan på 2500 kvadratmeter. Våningsplanen är utformade för att tillgodose en god flexibilitet där företag både ska kunna växa och minska sina lokalytor.

De stora våningsplanen gör att man kommer kunna erbjuda större företag möjligheten att samla hela sin styrka på samma våningsplan, och därmed ge medarbetarna en större känsla av gemenskap och bättre möjligheter till samarbeten och vi-känsla.

– Det är en trend vi sett efter pandemin, att företag gärna vill samla hela sin styrka på samma våning. Är man utspridd på flera våningsplan är det lätt att man aldrig träffas, säger Ida Lejdström.

Malmö växer i Hyllie

Markarbetet för Vista kommer att påbörjas i mars 2023 och inflyttningen är planerad till andra halvan av år 2025. Och det finns redan intressenter som hört av sig.

Att området Hyllie är en perfekt plats för det unika kontorshuset är Ida Lejdström övertygad om. Det är en spännande, växande stadsdel med starkt fokus på hållbarhet. På Wihlborgs, som haft fastigheter i Hyllie sedan 2017, har man märkt att många internationella företag väljer att lägga sina kontor i Hyllie på grund av närheten till Köpenhamn.

– Vi ser definitivt även internationella bolag som potentiella hyresgäster i Vista, säger Ida Lejdström.


Relaterade artiklar

Vista – Hyllies nya landmärke
Vista – Hyllies nya landmärke

Stad & region

Vista – Hyllies nya landmärke

Projekteringen för vårt största och högsta kontorshus, Vista, är i full gång. Med utsikt över Skånes landskap, havet och Öresundsbron vill vi bjuda in hyresgäster till ett kontorshus med fokus på lekfull arkitektur och stor flexibilitet – här finns det möjligheter att växa.

Våra senaste artiklar

Trivsel och gemenskap i fokus när Wihlborgs åter koras till en av Sveriges bästa arbetsplatser
Trivsel och gemenskap i fokus när Wihlborgs åter koras till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Attraktiv arbetsgivare

Trivsel och gemenskap i fokus när Wihlborgs åter koras till en av Sveriges bästa arbetsplatser

En femtondeplats i kategorin för medelstora företag blev Wihlborgs placering när Great Place to Work (GPTW) släppte listan över ”Sveriges bästa arbetsplatser” i april. För Tove Gleisner, HR-chef på Wihlborgs, är den fina placeringen en bekräftelse på att den långsiktiga satsningen på arbetsmiljö och företagskultur ger resultat.
Kontor för allas bästa – experternas tips för att skapa en arbetsplats som sticker ut
Kontor för allas bästa – experternas tips för att skapa en arbetsplats som sticker ut

Inspirerande kunder

Kontor för allas bästa – experternas tips för att skapa en arbetsplats som sticker ut

Den allt högre förväntan på ett hållbart och flexibelt arbetsliv kan kännas utmanande för arbetsgivare att möta. Men, det innebär också en möjlighet att sticka ut med ett bra arbetsgivarerbjudande. Två av Wihlborgs hyresgäster och Wihlborgs arbetsplatsrådgivare delar med sig av hur man kan skapa en inkluderande och intressant arbetsplats.