Hoppa till innehåll

Zahra gjorde praktik på förvaltning

Under andra året på utbildningen till fastighetsförvaltare blev det dags för Zahra Bazzi att prova på sina kunskaper i arbetslivet. På Wihlborgs fick hon möjlighet att arbeta med ett eget projekt inom miljöbyggnad, vilket gjorde att hon fick upp ögonen för teknik och miljö inom förvaltaryrket. Här berättar Zahra mer om sin praktik!

Mina kollegor uppskattade när jag kom med egna initiativ och under praktiken fick jag utrymme att växa till att bli mer och mer självgående.

Zahra Bazzi,praktikant hösten 2022
Zahra Bazzi,praktikant hösten 2022
Zahra sitter vid en soffa i Wihlborgs fikarum.

Inom vilken utbildning gör du din praktik?

- Jag läser mitt andra år på fastighetsförvaltning, vid Newton i Malmö.  

Vad var det som gjorde att du sökte praktik på Wihlborgs?

- Det som främst lockade var att jag skulle få arbeta med ett eget projekt inom miljöbyggnad. Att få ett speciellt ansvarsområde och att det redan från början fanns en tydlig plan för min praktik, gjorde Wihlborgs till det självklara valet.

Hur ser en vanlig praktikvecka ut?

- Jag har fått följa med uthyrarna, förvaltarna och fastighetsvärdarna i deras arbete. Det har varit allt från byggmöten inför en renovering till visningar av lokaler och kontorsytor. Väldigt varierande dagar och otroligt lärorikt.

Dessutom har jag fått möjligheten att specialisera mig på miljöbyggnad i drift, det vill säga fastigheter som redan är i bruk. Bland annat har jag fått ta fram dokument, verifikat och avtal som behövs till Wihlborgs miljöcertifieringar.

Vad har varit roligast med praktiken?

- Det var att få jobba med miljöcertifieringarna av husen. Uppgiften var extra rolig eftersom jag fick lära mig om fastighetsbranschen från ett miljö-, och hållbarhetsperspektiv. Dessutom har jag fått arbeta i nya tekniska system vilket är värdefullt för mitt framtida arbetsliv.


Mina kollegor uppskattade när jag kom med egna initiativ och under praktiken fick jag utrymme att växa till att bli mer och mer självgående. Jag fick till och med certifiera ett hus från grunden, vilket var väldigt roligt.

Vilka insikter om förvaltaryrket har du fått under din tid på Wihlborgs?

- Framför allt har jag fått insikt i att förvaltaryrket är väldigt varierande. Ena dagen sitter man bakom ett skrivbord, i nästa får man vara med på hyresgästmöten och granskning av lokaler.

Praktikanterna Sara, Zahra och Ebba på Wihlborgs kontor.

Vad överraskade dig mest under praktiken?

- Som praktikant hade jag en bild av att man kanske kan känna sig lite i vägen. Men från första dagen kände jag verkligen att alla var väldigt måna om att hjälpa mig. Hur många frågor jag än hade, fanns det alltid någon som gärna svarade och tog sig tid.

Hur upplevde du Wihlborgs som arbetsplats?

- Jag tycker det är en väldigt trevlig arbetsplats och arbetsmiljö. Både medarbetare och chefer har varit mycket hjälpsamma och kunniga inom sina områden. Wihlborgs är ett företag som verkligen lever efter sina värderingar och det är inte bara fina ord, det är verklighet. Jag har aldrig hört någon klaga över sitt arbete här, vilket verkligen är ett bevis på att alla trivs.

Vad kommer du att ta med dig i ditt kommande arbetsliv?

- Under min tid på Wihlborgs har jag fått ett nyfunnet intresse för teknik och miljöfrågor, vilket jag gärna vill utveckla i min framtida roll som förvaltare. Dessutom har jag fått en inblick i hur kul man faktiskt kan ha på jobbet!

Har du några råd till Wihlborgs framtida praktikanter?

- Anteckna, anteckna, anteckna! Det är mycket nytt i början så det är bra att skriva ner allt. Alla är också väldigt hjälpsamma och man ska inte vara rädd för att ställa frågor.

Ett annat bra tips är att skriva loggbok på vad som har hänt under dagen. Det gav en bra sammanfattning över alla nya insikter och lärdomar som man har fått under praktikperioden.

Vad är det bästa med Wihlborgs?

- Det absolut finaste med Wihlborgs är arbetsglädjen!

Zahra gjorde praktik som förvaltare i Malmö

Praktiken på Wihlborgs gjorde att Zahra fick upp ögonen för teknik och miljö inom förvaltaryrket.

Här berättar hon om sin praktik

Jim gjorde praktik hos Malmös förvaltning

Han tyckte det verkade spännande att jobba på ett stort fastighetsbolag.

Här berättar Jim mer

Malin praktiserade på marknadsavdelningen

Hon läste strategisk kommunikation och sökte praktik på Wihlborgs för att närma sig arbetsmarknaden.

Här berättar Malin mer

Pernilla gjorde praktik som förvaltare i Lund

Efter många år i SJ:s tjänst bestämde hon sig för att sadla om till fastighetsförvaltare.

Här berättar hon om sin praktik

Är du intresserad av praktik hos oss?

Är du student och intresserad av att göra praktik hos oss? Fyll i vår intresseanmälan!

Jag är intresserad av praktikplats