Hoppa till innehåll

Jim berättar om sin praktikperiod på Wihlborgs förvaltning

När Jim Andersson skulle ha sin första praktikperiod under studietiden som Facility Manager på Affärshögskolan sökte han sig till Wihlborgs för han tyckte det verkade spännande att jobba på ett stort fastighetsbolag. Under praktikperioden fick han prova på olika delar av verksamheten för att få en bred förståelse för yrket.

Min praktikperiod hos Wihlborgs var mycket bra. Otroligt lärorik och framförallt hade jag väldigt kul.

Jim Andersson, praktikant på Wihlborgs 2017
Jim Andersson, praktikant på Wihlborgs 2017

Varför sökte du praktik på Wihlborgs?

-  Jag tyckte det verkade spännande att jobba på ett så stort fastighetsbolag som Wihlborgs. Framförallt för att man har en spridning av sina fastigheter, både kontor på stans mest centrala läge men även lager och industrifastigheter i attraktiva områden.

Hur upplevde du din praktikperiod hos oss?

-  Under min utbildning till Facility Manager på Affärshögskolan i Malmö hade jag två praktikperioder och jag valde att vara på Wihlborgs båda gångerna. Det var otroligt lärorikt att få följa med min handledare under en längre period, det gav mig möjlighet att få ser hur arbetet går till från dag till dag, vilket också gav mig tid att reflektera över hur jag hade gjort i liknanande situationer. Jag lärde mig väldigt mycket genom att diskutera dessa situationer med min handledare efteråt.

- Att ha båda praktikperioderna på samma företag gav mig också goda möjligheter att komma in i företagskulturen och lära mig alla olika program som används i det dagliga arbetet, vilket dessutom gav mig stora fördelar när jag sen erbjöds en traineetjänst på företaget.

- Det som gjorde praktiken extra rolig var att jag fick uppleva nya saker nästan varje dag samtidigt som jag fick ta ett allt större ansvar.

Vad fick du jobba med på din praktik?

-  Jag fick faktiskt testa på lite olika delar av verksamheten under mina två praktikperioder, dels fick jag prova på att jobba som fastighetsvärd där jag fick möjlighet att jobba nära kunderna och ansvara för den dagliga operativa driften. Arbetsdagarna som fastighetsvärd var väldigt varierande och kunde röra sig om allt mellan att byta låscylinder till att göra avläsningar av energiförbrukning. Men jag fick även prova på jobbet som förvaltare och då handlade det mer om att visa lokaler, prata med kunder om om-/tillbyggnationer, skriva hyresavtal och att arbeta med budgeten för fastigheterna.

- Praktiken ledde till sommarjobb, så efter min utbildning fick jag sommaren 2018 jobba som fastighetsvärd i Malmö yttre. Sommarjobbet ledde sedan till en traineetjänst där jag var förvaltartrainee på Malmö yttre med områden som Fosie, Husie och Limhamn. Att jag hade sommarjobbat som fastighetsvärd var väldigt nyttigt när jag väl började som förvaltare.

Hur upplevde du stämningen på Wihlborgs?

- Stämningen på Wihlborgs är mycket vänlig och alla är hjälpsamma. Som ny på jobbet kan det ta några veckor att komma in i en gemenskap men så upplevde jag det aldrig på Wihlborgs. Jag kände mig ganska omedelbart som en i gänget och det fanns alltid någon som hade tid att hjälpa till när jag behövde det. Det är ett familjärt företag trots sin storlek och antalet anställda.

Vad är det bästa med Wihlborgs?

- Jag skulle säga arbetsklimatet. Det är en vänlig, förstående arbetsplats med kunniga, kompetenta kollegor och duktiga chefer som inte bara är chefer utan även har ett bra ledarskap.

Felicia gjorde praktik inom Hållbara affärer

För henne var det viktigt att välja ett bolag som jobbar med både miljömässig och social hållbarhet.

Här berättar hon mer om sin praktik

Malin praktiserade på marknadsavdelningen

Hon läste strategisk kommunikation och sökte praktik på Wihlborgs för att närma sig arbetsmarknaden.

Här berättar Malin mer

Pernilla gjorde praktik som förvaltare i Lund

Efter många år i SJ:s tjänst bestämde hon sig för att sadla om till fastighetsförvaltare.

Här berättar hon om sin praktik

Är du intresserad av praktik hos oss?

Är du student och intresserad av att göra praktik hos oss? Fyll i vår intresseanmälan!

Jag är intresserad av praktikplats