Hoppa till innehåll

Felicia gjorde praktik inom Hållbara affärer

Felicia Hagelin Lindqvist lämnade Stockholm för att läsa ekonomi vid Lunds universitet. Femte terminen var det dags att låta de teoretiska kunskaperna praktiseras i arbetslivet. För Felicia var det viktigt att välja ett bolag som arbetar med miljömässig såväl som social hållbarhet. Hon valde Wihlborgs som praktikplats, inom affärsområdet Hållbara affärer.

Det var ett fantastiskt tillfälle att möta beundransvärda människor och lära av deras gedigna kunskap och professionella arbetssätt under min praktik hos Wihlborgs.

Felicia Hagelin Lindqvist, praktikant hösten 2021
Felicia Hagelin Lindqvist, praktikant hösten 2021
Felicia sitter vid ett bord i Wihlborgs fikarum.

Vilken utbildning gick du när du gjorde din praktik hos oss?

-  Jag studerade min femte termin på ekonomie kandidatprogrammet vid Lunds universitet och hade under hösten 2021 tio veckors praktik på Wihlborgs i Malmö. 

Hur kom det sig att du ansökte om praktik på just Wihlborgs?

-  Jag har ett brinnande intresse för fastigheter och har alltid velat arbeta på ett svenskt fastighetsbolag. Hållbarhet är också väldigt viktigt för mig och möjligheten att ha praktik inom Hållbara affärer gjorde därför Wihlborgs ännu mer intressant. Jag tilltalades också av den positiva företagskulturen som man verkade ha, samt den spännande kombinationen av arbetsuppgifter inom HR, miljö och arbete med engagemang för region och samhälle.

Hur såg din bild ut av Wihlborgs innan du började din praktik?

-  Otroligt positiv. Jag hade känt till Wihlborgs länge och upplevt företaget som nytänkande och konstant i sin utveckling. Att Wihlborgs också har tillägnat ett helt affärsområde åt hållbarhet förstärkte min positiva uppfattning. Wihlborgs är så mycket mer än ett fastighetsbolag! 

Vad gjorde du under en vanlig praktikvecka?

-  Ingen vecka var sig lik och bestod av mångfacetterade uppgifter inom HR och hållbarhet. Jag arbetade bland annat med att ta fram en likabehandlingsplan och en informationsportal för nyanställda. Men jag fick också möjlighet att medverka på spännande möten och utbildningar inom arbetsmiljö, inköp och företagskultur.

Praktikanterna Felicia och Malin sitter i soffan på Wihlborgs kontor.

Vilken nytta har du av din utbildningsbakgrund?

-  Praktiken på Wihlborgs var ett perfekt tillfälle att testa mina teoretiska kunskaper i en praktisk miljö. Jag har haft stor nytta av det jag lärt mig på universitet men också mina tidigare erfarenheter från arbetslivet. Min stora övertygelse är dock att det viktigaste är hur man är som person. Är man nyfiken, engagerad och villig att lära kan man oavsett utbildning eller tidigare erfarenhet nå hur långt som helst. 

Vad förvånade eller överraskade dig mest under praktiktiden? 

-  Jag blev positivt överraskad av hur jordnära och professionella alla medarbetare på Wihlborgs är. Under min praktik fick jag möjlighet att samtala med olika nyckelpersoner inom organisationen och ställa frågor kring deras arbete, det var otroligt givande för mig som person och framtida medarbetare. Det var också väldigt kul att man såg mig som en tillgång på företaget. Att andra i organisationen var öppensinnade för mina idéer, förslag och tankar. Jag tilläts utrymme att tänka själv och komma med förslag trots att jag bara var där 10 veckor.

Vad tog du med dig från din praktiktid på Wihlborgs?

-  Det var en ära att spendera tid på Wihlborgs och jag upplevde att jag utvecklades mycket som person. Jag fick en större förståelse för organisationens olika delar och sätt att agera i näringslivet. Utöver det var det ett fantastiskt tillfälle att möta beundransvärda människor och lära av deras gedigna kunskap och professionella arbetssätt.

Vilka tips har du att ge till andra som funderar på att söka praktikplats hos Wihlborgs?

-  Sök! Det är en fantastisk möjlighet att lära, få insyn ett börsnoterat bolag och knyta kontakter för livet.

Zahra gjorde praktik som förvaltare i Malmö

Praktiken på Wihlborgs gjorde att Zahra fick upp ögonen för teknik och miljö inom förvaltaryrket.

Här berättar hon om sin praktik

Jim gjorde praktik hos Malmös förvaltning

Han tyckte det verkade spännande att jobba på ett stort fastighetsbolag.

Här berättar Jim mer

Malin praktiserade på marknadsavdelningen

Hon läste strategisk kommunikation och sökte praktik på Wihlborgs för att närma sig arbetsmarknaden.

Här berättar Malin mer

Pernilla gjorde praktik som förvaltare i Lund

Efter många år i SJ:s tjänst bestämde hon sig för att sadla om till fastighetsförvaltare.

Här berättar hon om sin praktik

Är du intresserad av praktik hos oss?

Är du student och intresserad av att göra praktik hos oss? Fyll i vår intresseanmälan!

Jag är intresserad av praktikplats