Hoppa till innehåll

Nya Vattentornet 4 - Cube

Vårt kontorshus Cube är en guldcertifierad byggnad med spännande design och med plats för mer än 1000 briljanta arbetsplatser.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Nya Vattentornet 4 - Cube

 • Stad:

  Lund

 • Lokaltyp:

  Kontor

 • Miljöcertifiering:

  LEED guld

 • Arkitektritad av:

  Gert Wingårdh

 • Bemannad reception:

  Ja

 • Konferensmöjligheter:

  Rum för 8-80 personer

 • Café & restaurang:

  Ja, i huset

Reception

Den bemannade receptionen välkomnar er och era besökare, hanterar post och paket samt erbjuder bagageförvaring. Receptionen fungerar även som värdar vid större möten och konferenser.

Konferens

I huset finns en konferensavdelning med allt från mindre rum för 8 personer till konferenssal för 80 personer. I grannfastigheten Bricks finns en hörsal för upp till 260 personer.

Parkering

På området finns goda parkeringsmöjligheter i såväl p-hus som utomhus. Välj mellan månadsbiljett eller betala per timme/dygn. Laddningsmöjligheter för elbilar finns och gratis cykelparkering erbjuds under tak.

Mat och fika

Husets café och restaurang serverar lunch och fika samt catering till möten och konferens. Ytterligare restauranger finns på området i grannfastigheterna.

Om fastigheten

Cube ligger på Brunnshög, i nordöstra delen av Ideonområdet. Arkitekten Gert Wingårdh har skapat denna fastighet som består av två sektioner med en öppen ljusgård i mitten. Diagonala gångbroar i ljusgården kopplar samman sektionerna och skapar en helhet. Fastigheten, som färdigställdes 2007, är miljöcertifierad med LEED Guld.

Här finns flexibla lösningar för medelstora och stora företag som vill sitta i en modern kontorsmiljö. I huset finns såväl konferensavdelning som lunchrestaurang och café. I närområdet finns all den service som kan tänkas behövas för att underlätta vardagen i en modern arbetsmiljö.

Miljöcertifiering

Fastigheten är miljöcertifierad med LEED Guld.

Service

I fastigheten finns reception, restaurang och café. I grannfastigheterna finns ytterligare lunchställen, bokningsbara konferensrum, hörsal, gym, yoga och tvättservice. Markparkering precis utanför huset och laddningsstationer för elbilar.

Kommunikation

Nära anslutning till E22 för biltrafik. Flera stadsbussar och regionbussar förbinder Ideonområdet med Lund C. Avgångarnas täthet varierar, vid rusningstid så tätt som var 4:e minut, här avgår även regionbussar till bland annat Malmö. På Lunds utvecklade cykelnät tar du dig enkelt mellan Ideon och Lunds centrum. Du kan även åka Lunds nya spårvagn som går mellan ESS på Brunnshög och Lund C via bland annat MAX IV, Ideontorget, LTH och Universitetssjukhuset. Närmaste hållplats från Cube är Telefonplan.

Lediga lokaler i fastigheten

Luftiga kontor i arkitektritad fastighet
Luftiga kontor i arkitektritad fastighet

Mobilvägen 6

+11

Luftiga kontor i arkitektritad fastighet

Karta

Kontorsfastighetern Cube ligger på innovativa Ideon Science Park. Klicka på kartan för att ta dig till Cube på Mobilvägen 6.

Om området

På Ideon Science Park, ett av Sveriges ledande innovationsdistrikt, samlas regionens skarpaste hjärnor för att tillsammans utveckla framtiden. Här finns ett unikt kluster med djup kunskap inom bland annat connectivity, ICT och life science.

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Hassan Mahdi

Hassan Mahdi

Förvaltare
046-590 62 53
Skicka e-post

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktigt för oss.

Marknadsledande i regionen

Lund, Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.