Hoppa till innehåll
Fastigheten Prisma med en vackert mönstrad fasad, ligger i Oceanhamnen vid utloppet, en färja passerar förbi. En gång- och cykelbro svänger mot kajen.

Prisma

Prisma är ett hus med influenser från Europas metropoler. Belägen på en ö ett stenkast från Helsingborg C.

Takterassen på Prisma med utsikt över Öresund..
Prismas fasad i solnedgången.
Nederdelen av fastigheten Prisma vid kajen i Helsingborg, vågor svallar efter en båt som åker iväg.

Genom Prisma har vi skapat en helt ny mötesplats för Helsingborg. Hela huset andas innovation och är fullt av liv och rörelse. En plats man helt enkelt vill vara en del av.

Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs
Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs

Artiklar om Prisma

Wineally växer och vill skapa mer teamkänsla med större lokaler i Prisma
Wineally växer och vill skapa mer teamkänsla med större lokaler i Prisma

Kundstories

Wineally växer och vill skapa mer teamkänsla med större lokaler i Prisma

Med en vindatabas som innehåller över 700 000 viners individuella smak-DNA och ett nyligen signerat avtal med världens största take away-plattform med 624 000 restauranger i 24 länder är potentialen i Wineallys affär onekligen stor. Nu flyttar bolaget in i större ytor i fastigheten Prisma för att förbereda sig för ytterligare tillväxt.
Prisma i Helsingborg är EYs Sverigekontor med bäst utsikt
Prisma i Helsingborg är EYs Sverigekontor med bäst utsikt

Stad & region

Prisma i Helsingborg är EYs Sverigekontor med bäst utsikt

EY var en av de första hyresgästerna att ta plats i Prisma och närheten till de centrala delarna är en viktig pusselbit för både medarbetare och kunder som besöker företaget. Sedan januari 2021 har revisionsföretaget EY och dess ca 45 medarbetare på Helsingborgskontoret sin hemvist i Prismahuset i Oceanhamnen, Helsingborgs nyaste stadsdel.
Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg
Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

Kundstories

Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

David Nilsson Sträng på Hetch i Helsingborg har tidigare bland annat drivit tech-bolag med verksamhet i sex länder, på tre kontinenter. Även om basen för verksamheten låg i Helsingborg blev det många års pendlande till kunder framför allt i Stockholm. Med ett starkt skånehjärta kände David till slut att det var dags att skapa någonting med fokus på hemmaplanen – i Öresundsregionen.
Mötesrum i Prisma.
Åhörartrappan i Prisma.
Takterass med utegym på Prisma i Helsingborg.

Det känns helt magiskt att sitta i Prisma. Huset är verkligen fantastiskt och erbjuder mycket plats för nätverkande. Det är väldigt spännande att se relationer växa och få hjälpa olika företag att knyta kontakter inom näringslivet.

Kajza Ekblad Ashrafzadeh, Community Manager på HETCH
Kajza Ekblad Ashrafzadeh, Community Manager på HETCH
Läs hela artikeln här

Hetch skapar unika möjligheter i Prisma

Helsingborg har länge haft fokus på digitalisering och Hetch bidrar till att stärka detta ytterligare. Hetch är en riktigt bra plattform där techföretag kan mötas och bedriva utveckling och utgöra navet i Prisma.

Miljöbyggnad Guld betyder att Prisma uppfyller de tuffaste hållbarhetskraven för kontorsfastigheter. Här jobbar människor och mår bra utan att belasta miljön i onödan. Hälsosamt ljus, självreglerande ventilationssystem, sedumtak, solpaneler och matavfallskvarnar för att bara nämna några av sakerna som gör att Prisma är certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift med beyget Guld.

Kontorshuset Prisma i skymningen
Kontorsmiljöer i Prisma.

Om fastigheten

Helsingborgs nya stadsikon!

På första parkett i Oceanhamnen står vårt fantastiska kontorshus Prisma. Ett hus med influenser från Europas metropoler och lika överraskande på utsidan som på insidan. På en ö ett stenkast från Helsingborg C med havet som närmaste granne är Prisma en del av Helsingborgs nya affärsdistrikt i Oceanhamnen.

Miljöcertifiering

Certifierad enligt Miljöbyggnad med betyget Guld.

Så arbetar vi med certifieringar

Service

Gångavstånd till Helsingborg C (fd Knutpunkten) med restauranger, cafféer, apotek, och pressbyrå mm. Närhet till Helsingborgs Centrum med mat, shopping och kulturhus. I fastigheten finns cykelparkering (inomhus) omklädningsrum och dusch. På terrassen som ligger på sjätte våningen finns utegym. Det finns också laddstationer för elbilar.

Kommunikation

Härifrån är det bara en timme till Copenhagen Airport och en halvtimme till Ängelholm-Helsingborg Airport. Gångavstånd till nyrenoverade Helsingborg C (fd Knutpunkten) med alla kollektiva transportsätt (tåg, buss och båt).

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Prisma

 • Lokalarea (LOA):

  11 000 kvm

 • Stad:

  Helsingborg

 • Solceller

  Ja

 • Takterrass

  Ja

 • Arkitekt

  Erik Giudice

 • Restaurang i huset

  Ja

 • Helsingborg C

  5 min

 • Fastighetsbeteckning

  Ursula 1

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor på fantastiska Prisma
Kontor på fantastiska Prisma

Redaregatan 48

+11

Kontor på fantastiska Prisma

Karta

Adress: Oceangatan 10 i Helsingborg. 

Om området

Med sin närhet till Danmark och Öresund, är Helsingborg en av Sveriges snabbast växande städer. Stadens blomstrande företagsklimat och långa tradition av detalj- och partihandel, har gjort att flera företag valt att etablera sig här genom åren. En trend som håller i sig.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Kent Andersen

Fastighetschef
042-490 46 60
Gör intresseanmälan
Bild på Peter Siroky

Peter Siroky

Förvaltare
042-490 46 36
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Helsingborg

Vi är måna om att Helsingborg utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Helsingborg, Malmö, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.