Hoppa till innehåll
Exteriörsbild av Helsingborg C.

Helsingborg C

Moderna kontor på Helsingborg C, mitt i city och med utsikt över sundet.

Helsingborg C, sundet och personer som rör sig i området
Terminalen 1 har en tillbyggnad med mycket glasytor.
Entré till Helsingborg C med gående i förgrunden.

Om fastigheten

Kontor med härlig utsikt

Varje dag strömmar 40 000 personer genom Helsingborg C, den största kommunikationsnoden i nordvästra Skåne. Här finns också kontor för en lång rad företag. Under åren 2014-2016 genomförde vi en större om- och tillbyggnad där vi bland annat byggde 7 7000 kvadratmeter nya kontor ovanpå den befintliga byggnaden, där man från de nya kontoren har utsikt över Öresund eller centrala Helsingborg.

Restaurangtorg och välkomnande miljö

Under 2020 genomförde vi en andra större ombyggnad där Helsingborg C (f.d. Knutpunkten) bland annat fick en ny fasad, nytt restaurangtorg och en mer välkommande miljö i resecentrat.

Miljöcertifiering

Certifierade enligt Miljöbyggnad iDrift Silver.

Så arbetar vi med certifieringar

Service

Här i centrala Helsingborg finns ett stort utbud med över 100 st olika lunchställen, kaféer och restauranger som är öppna veckans alla dagar. Precis utanför dörren till fastigheten finns möjlighet till shopping i någon av Helsingborgs många olika butiker. Vill man istället åka utomlands kan man ta sig ner till färjorna mot Danmark och 20 minuter senare är du i Helsingör eller så nöjer du dig med att ta en ”tura” över sundet på lunchen.

Kommunikation

Helsingborgs absolut mest centrala läge med alla kollektiva transportsätt (tåg, buss och båt) i fastigheten. Med Pågatåg Express är du i Malmö på 37 minuter eller så kan du ta Öresundståget till Köpenhamn som ta runt en timme. För den bilburne finns självklart även möjlighet till parkering, både utomhus och i garage. Det finns även bilpool i fastigheten. Hyresgäster i fastigheten har även tillgång till ett låst cykelgarage samt omklädningsrum och dusch.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Helsingborg C

 • Lokalarea (LOA):

  26 543 kvm

 • Stad:

  Helsingborg

 • Restaurang:

  Ja

 • Bilpooler:

  Ja

 • Resecentrum:

  Ja

Vill du veta mer om Helsingborg C?

Besök projektsidan för att läsa mer om Helsingborg C!

Mer om Helsingborg C

En modern och välkomnande mötesplats

De senaste åren har Helsingborg C genomgått en omfattande renovering. Syftet har varit att göra platsen mer välkomnande och skapa en trygg atmosfär för resenärer och besökare.

Läs mer om utvecklingen i Helsingborg C

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor på bästa läge på Helsingborg C
Kontor på bästa läge på 
Helsingborg C

Terminalgatan 1

+4

Kontor på bästa läge på Helsingborg C

Fräscht omklädningsrum/ lager på Helsingborg C
Fräscht omklädningsrum/
lager på 
Helsingborg C

Kungstorget 8

+3

Fräscht omklädningsrum/ lager på Helsingborg C

Butik/kontor på utmärkt läge på Helsingborg C
Butik/kontor på utmärkt läge på Helsingborg C

Kungstorget 8

+2

Butik/kontor på utmärkt läge på Helsingborg C

Karta

Hitta till Helsingborg C, adressen är Kungstorget 8.

Om området

Med sin närhet till Danmark och Öresund, är Helsingborg en av Sveriges snabbast växande städer. Stadens blomstrande företagsklimat och långa tradition av detalj- och partihandel, har gjort att flera företag valt att etablera sig här genom åren. En trend som håller i sig.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Peter Siroky

Peter Siroky

Förvaltare
042-490 46 36
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Helsingborg

Vi är måna om att Helsingborg utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Helsingborg, Malmö, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.