Hoppa till innehåll
Entrén till fastigheten Cube, högsta punkten på Ideon Science Park!

Cube - erfarenhet i kubik, för de stora planerna

Kontorshuset Cube är ett arkitektritat hus och en välkänd ikonbyggnad i Lund, en given etablering för företag med stora planer. Cube ligger mitt i Lunds mest innovativa kluster Ideon Science Park och har plats för mer än 2 000 briljanta arbetsplatser. Gert Wingårdh har satt sin prägel på Cube, vilket gör att den har en spännande design. Fastigheten blev klar 2007 och är miljöcertifierad med LEED Guld.
Bild på Hassan Mahdi

Hassan Mahdi

Förvaltare
046-590 62 53 / Skicka e-post
Om Cube Lediga kontor Planritning Kontakt Varför Wihlborgs? Om Cube Lediga kontor Planritning Kontakt Varför Wihlborgs?

På Brunnshög i den nordöstra delen av Ideon Science Park i Lund finns våra tre kontorshus Bricks, Cube och Node. Dessa tre grannfastigheter har ett gemensamt och komplett serviceutbud med både receptioner, gym, restauranger och konferensrum för upp till 280 personer. Väljer du Bricks, Cube eller Node blir du en del av Ideon - en miljö för innovation, idéutbyte, nätverkande och aktiviteter. Dina grannar är techbolag som Sony, Schneider Electric, Sigma Connectivity och Ericsson. Du tar dig enkelt till området med cykel, spårvagn, buss eller bil. Alldeles utanför dörren finns spårvägshållplatsen Telefonplan som knyter samman Brunnshög med Lunds stadskärna.

Terranet ser med stor tillförsikt på möjligheten att få vara en del av en plats där innovation varit prioriterat historiskt, men där den även får fortsätta att spela en central roll in i framtiden. Här kommer vi ta nya kliv med vår patenterade samt världsledande precisons- och sensorteknologi för en säker och mer hållbar infrastruktur världen över

Pär-Olof Johannesson, vd på Terranet, hyresgäst på området
Pär-Olof Johannesson, vd på Terranet, hyresgäst på området

Reception & konferens

I området finns det två bemannade receptioner som välkomnar dig och dina besökare. I grannhuset Bricks kan både du som hyresgäst och extern besökare när som helst boka ett av våra gemensamma konferensrum. Vi kan erbjuda fem olika konferensrum, där det minsta rymmer tolv personer och det största drygt 280. I Cube finns det allt från mindre rum för åtta personer upp till konferensrum för 80 personer. Vid större möten och konferenser finns receptionisterna på plats och agerar värdar.

Parkering & bilpool

På området finns goda parkeringsmöjligheter i såväl p-hus som utomhusparkeringsplatser. Man väljer mellan månadsbiljett eller att betala per timme/dygn. Laddningsmöjligheter för elbilar finns så klart också på området likväl som vi erbjuder gratis cykelparkering under tak.

Mat & fika

Båda restaurangerna i Bricks och Cube samt caféet i Node serverar lunch och fika. De har även möjlighet att erbjuda catering till dig som hyresgäst vid möten och konferenser.

Gym på området

Välmående är viktigt. På området finns det gym- och träningsmöjligheter för dig som arbetar i något av de tre kontorshusen på området; Bricks, Cube och Node. Och så klart finns det tillgång till omklädningsrum och dusch i anslutning till gymmet.

Jag skulle vilja säga att det är i CellaVisions DNA att tillhöra den här miljön och få ha närheten till andra bolag med teknikinnehåll i sina produkter och till universitetet. Självklart är det extra trevligt att lokalen kan erbjuda en liten stunds eftertanke eller rekreation mitt på dagen i form av en terrass där man kan gå ut och ta en kopp kaffe. Restaurangen ska man också värdera lite extra.

Magnus Blixt, CFO på Cella Vision med huvudkontor i Bricks
Magnus Blixt, CFO på Cella Vision med huvudkontor i Bricks
Läs mer om vilken betydelse kontoret har för Cella Vision
En hög, vit kontorsbyggnad, Cube i Lund.
Orangea, rundade soffor framför receptionen.

Ideon Science Park är området där både idéer och företag ges möjlighet att utvecklas och att växa. Området har en avgörande betydelse för näringslivet i hela regionen, samtidigt som det är en inspirerande miljö och ett innovationsdistrikt med över 400 företag och universitet i nära samarbete.

Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs
Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs

Bli en del av Ideon Science Park

En innovativ företagsmiljö som erbjuder plats för etablerade företag i en härlig mix med startups, inkubatorer och med närhet till kreativt nätverksbyggande och inspirerande utbildningar.

Grannfastigheten Node

Bredvid Cube ligger grannfastigheten Node. Den perfekta platsen där det är lätt att växa både som företag och som människa. Här finns rum för mer arbetsglädje, idéutbyte och nätverkande. Helt enkelt en plats som tar din verksamhet till nästa nivå.

Läs mer om Node här

Grannfastigheten Bricks

Kontorshuset Bricks är platsen i Sverige där flest patent sett dagens ljus. Bricks passar för större hyresgäster med välplanerade kontor med mycket ljus och utblickar.

Läs mer om Bricks här

Brunnshög är en ny stadsdel som växer fram i nordöstra Lund. När området är fullt utbyggt kommer omkring 40 000 människor att bo och jobba här. I området finns anläggningar och laboratorier av högsta klass, parallellt med en tät och blandad stadsmiljö. Hållbarhetsmålen är högt ställda för att sporra till nytänkande.

Ta spårvägen till jobbet!

Från Lund C tar det 8 minuter till Telefonplan, en hållplats bara 3 minuters promenad från Cube.