Hoppa till innehåll
På Carlsgatan, alldeles intill Malmö centralstation och granne med Slagthuset, har Wihlborgs byggt kvarteret Sirius.

Sirius

Projektet färdigställdes 2017. På Carlsgatan, alldeles intill Malmö centralstation och granne med Slagthuset, har vi byggt kvarteret Sirius. Här får företagen som sitter i huset jobba i en inspirerande miljö på bästa pendlingsläge i ett av Malmös mest spännande områden - Nyhamnen.
Bild på Andreas Ivarsson

Andreas Ivarsson

Projekt- och utvecklingschef /Vice vd
040-690 57 23 / Gör intresseanmälan

En flexibel fastighet i sitt slag

Kvartetet Sirius är en fastighet utformad med flexibla ytor för att möta hyresgästernas behov och utvecklas med dem på bästa sätt. Huset består av fem  kontorsvåningar, butiker och service i bottenplan samt ett underjordiskt garage. Varje våningsplan rymmer upp till cirka 125 arbetsplatser och en gemensam ljusgård binder samman de två huskropparna.

Tegel möter glas och metall

Siriushusets fasad går i gråsvart tegel med glasade gavlar som ramats in av metallpartier med mässingskänsla. Tillsammans har de skapat en spännande kontrast mellan det glittriga och det mörka teglet som knyter an till de äldre byggnadernas fasader. Ljusgårdens takljus skapar en känsla av ett fyrljus som upplevs ända från centrum.

En ny stadsdel växer fram

Närheten till centrum och centralstationen gör att Nyhamnsområdet ibland kallas Södra Sveriges mest centrala plats. Malmö stad har stora ambitioner för området som ska bli en tät, grön och blandad stadsdel. Här skapas 6 000 nya bostäder och 13 000 nya arbetsplatser samt skolor, förskolor och parker.

Malmö stad har stora ambitioner för Malmös nya stadsdel - Nyhamnen. Här är tanken att skapa en tät, grön och blandad stadsdel med bostäder, nya arbetsplatser, skolor, förskolor och parker. Gång- och cykelbroar över bangården planeras för att binda samman Nyhamnen med övriga delar av centrum och en gångbro ska på sikt ge direkt förbindelse till tågperrongerna.

Projektfakta Sirius

 • Fastighet

  Sirius 3

 • Lokalarea (LOA)

  7 000 kvm

 • Miljöklass

  Miljöbyggnad Guld

 • Byggstart

  Q1 2016

 • Inflyttning

  Q4 2017

 • Hyresgäster

  JM, LA Partners, Tele 2 m fl

 • Arkitekt

  Tema

 • Entreprenör

  Veidekke

Mer om Sirius

Projektet avslutades 2017, men det finns mycket att berätta om denna fina fastighet! Du hittar det på vår fastighetssida.

Mer om Sirius

Vill du veta mer om Sirius?

Kontakta någon av oss så berättar vi mer.

Bild på Andreas Ivarsson

Andreas Ivarsson

Projekt- och utvecklingschef /Vice vd
040-690 57 23
Gör intresseanmälan
Bild på Peter Olsson

Peter Olsson

Regionchef Malmö
040-690 57 62
Gör intresseanmälan