Hoppa till innehåll
Parkeringshuset U-båten i Dockan är ett karaktärsfullt parkeringshus på åtta våningsplan.

P-huset Ubåten

Dockan i Malmö har fått ett nytt vackert och karaktärsfullt parkeringshus på åtta våningsplan med skiftande fasad med toner av champagne och brons.
Bild på Peter Olsson

Peter Olsson

Regionchef Malmö
040-690 57 62 / Gör intresseanmälan

En karaktärsfull fasad som varierar i form och struktur

Parkeringshuset Ubåten ligger precis intill Ubåtshallen och rymmer 410 parkeringsplatser, 200 cykelplatser samt 12 platser för laddning av elbilar. Parkeringshuset öppnade den 1 januari 2018. Fastigheten har en karaktärsfull fasad bestående av metallnät som bildar ett mönster som varierar i form och struktur. Metallen går i bronstoner som varierar beroende på ljuset. De två byggnaderna har knytits samman genom att parkeringshuset i bottenplan fått en golvbeläggning som sträcker sig utanför byggnaden fram till Ubåtshallen.

Solcellsanläggning förser parkeringshuset med el och förnybar energi

I mitten av fastigheten har man skapat en ljusgård där klätterväxter ger liv och grönska. Även på utsidan kommer växter att klättra. Högst upp har vi placerat en solcellsanläggning som förser parkeringshuset med el. Det finns alltså möjligthet att ladda elbilen med solenergi. På hörnet ut mot Östra Varvsgatan finns det två mindre lokaler för service, butik eller annan verksamhet. Drift och uthyrning av parkeringsplatser sköts av Parkering Malmö.

Projektfakta

 • Fastighet

  Hordaland 1

 • Byggstart

  Q3 2016

 • Inflyttning

  Q1 2018

 • Arkitekt

  Stadstudio

 • Entreprenör

  PEAB

Kontakta mig om du vill veta mer om projektet

Bild på Peter Olsson

Peter Olsson

Regionchef Malmö
040-690 57 62
Gör intresseanmälan