Hoppa till innehåll

Social Innovation Summit – viktig arena för utveckling

​Idag och imorgon hålls Social Innovation Summit i Malmö. Wihlborgs är partner till eventet och HR- och hållbarhetschef Anna Nambord berättar om varför Wihlborgs engagerar sig i konferensen.

- Wihlborgs har ett stort engagemang i Öresundsregionen där vi fokuserar på entreprenörskap med koppling till utbildning, jobb och inkludering. Social Innovation Summit en viktig arena där människor från privat, offentlig och idéburen sektor kan mötas och hitta nya kontakter och samarbeten. Här kan vi lära oss mer om hur vi kan bidra på bästa sätt och jag hoppas att jag och mina kollegor som är här under konferensen kan få både kunskap och inspiration kring detta, säger Anna Nambord.

Social Innovation Summit arrangeras av Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola. Den syftar till att lyfta fram idéer och entreprenörer med fokus på att förbättra samhället (lokalt eller globalt) på olika sätt. Årets tema är MAKING IT BIG.

Bland annat diskuteras frågor som:

  • Hur bygger man miljöer och arenor med en experimentkultur som lämpar sig för utveckling av social innovation och vilken typ av stöd behövs för att kunna växla upp till nästa nivå?
  • Hur kan man skapa en marknad för social innovation – vad behövs i form av skiften i kultur, attityd och värderingar?
  • Hur kan man finansiera social innovation?

Du som inte är på plats på konferensen kan ta del av livesändningar av de samtal som sker på stora scenen och vissa sessioner via SI Summits Facebook-sida.Våra senaste artiklar

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum
Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Hållbar fastighetsutveckling

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Ständigt föremål för nya idéer och alltid hand i hand med stadens utveckling. En närmare titt på Börshuset i Malmö, som nu renoveras för fullt, ger mängder av ledtrådar om husets funktion genom tiderna och om hamnens, stadens och samhällets historia.
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Ett ungt företag, men med mångårig erfarenhet och kompetens, som vill dubblera verksamheten varje år. Högst upp i nybyggda kontorshuset Kvartetten i Hyllie har Sciber hittat hem.