Hoppa till innehåll

Social Innovation Summit – viktig arena för utveckling

​Idag och imorgon hålls Social Innovation Summit i Malmö. Wihlborgs är partner till eventet och HR- och hållbarhetschef Anna Nambord berättar om varför Wihlborgs engagerar sig i konferensen.

- Wihlborgs har ett stort engagemang i Öresundsregionen där vi fokuserar på entreprenörskap med koppling till utbildning, jobb och inkludering. Social Innovation Summit en viktig arena där människor från privat, offentlig och idéburen sektor kan mötas och hitta nya kontakter och samarbeten. Här kan vi lära oss mer om hur vi kan bidra på bästa sätt och jag hoppas att jag och mina kollegor som är här under konferensen kan få både kunskap och inspiration kring detta, säger Anna Nambord.

Social Innovation Summit arrangeras av Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola. Den syftar till att lyfta fram idéer och entreprenörer med fokus på att förbättra samhället (lokalt eller globalt) på olika sätt. Årets tema är MAKING IT BIG.

Bland annat diskuteras frågor som:

  • Hur bygger man miljöer och arenor med en experimentkultur som lämpar sig för utveckling av social innovation och vilken typ av stöd behövs för att kunna växla upp till nästa nivå?
  • Hur kan man skapa en marknad för social innovation – vad behövs i form av skiften i kultur, attityd och värderingar?
  • Hur kan man finansiera social innovation?

Du som inte är på plats på konferensen kan ta del av livesändningar av de samtal som sker på stora scenen och vissa sessioner via SI Summits Facebook-sida.Våra senaste artiklar

Ny framsida i centrala Lund
Ny framsida i centrala Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Ny framsida i centrala Lund

Den södra delen av fastigheten Armaturen i centrala Lund görs nu om till en modern arbetsplats för SaaS - bolaget Voyado. Utanför skapas en inbjudande entré med växtlighet och på insidan får moderna installationer samsas med Armaturfabrikens äldre detaljer. Hållbarhet, långsiktig förvaltning och samarbete är ledorden för projektet som väntas vara klart till hösten 2024.
Ny anläggning banar väg för Caldics tillväxt i Norden
Ny anläggning banar väg för Caldics tillväxt i Norden

Stad & region

Ny anläggning banar väg för Caldics tillväxt i Norden

I dag togs det första spadtaget till en 10 000 kvadratmeter stor anläggning som blir bas för livsmedelsföretaget Caldic Ingredients Nordic. ”Med den här satsningen förväntar vi oss att kunna växa med minst 15 procent varje år”, säger Gustav Larsson, Managing Director.