Hoppa till innehåll

Genetor i Raffinaderiet skapar fördelar för alla hyresgäster

Kundstories

I oktober 2019 öppnade Genetor Coworking sitt första kontorshotell i Helsingborg. Lite mer än två år senare finns man på två lägen i staden och snart även på Raffinaderiet i centrala Lund. Förutom coworking kommer man att erbjuda Raffinaderiets övriga hyresgäster möjlighet att nyttja receptionsdisken och mötes- och konferensrum till förmånliga priser.

Genetor samlar flera branscher under samma tak

I ett traditionellt kontor har de som arbetar där oftast samma arbetsgivare. Coworking, däremot, samlar personer från flera olika bolag, inte sällan konsulter och egenföretagare i en och samma lokal. Fler och fler kontorshotell, eller coworking spaces som de också kallas, har dykt upp på senare år, framför allt i storstadsområden. Genetor Coworking drog i gång hösten 2019 i centrala Helsingborg och finns idag på ett flertal ställen i västra Skåne.

- Covid kom ju bara några månader senare vilket såklart var lite skakigt. Samtidigt har efterfrågan på den här typen av koncept verkligen väckts hos många bolag idag, berättar Marie Willstrand, affärsutvecklare på Genetor Coworking.

Med en distinkt stil och inredning i en sober och elegant färgskala ger Genetor Coworking besökaren intrycket av ett ombonat hotell.

- Både Nini och Fredrik som äger Genetor är väldigt medvetna om vad de gillar och inte gillar. Det är mer estetiskt fokus här än man brukar se på vanliga kontor och det tycker jag är kul, säger Marie.

Men det är inte bara på ytan som Genetor påminner om ett bättre hotell.

- Man ska bli sedd och omhändertagen oavsett om man är en coworker eller kund till en coworker. Man ska få kaffet i handen och bli visad vad man behöver. Sen är vi lite mer av ett premiumalternativ. Det kan låta exkluderande och dyrt men så är det inte, förklarar Marie vidare.

Annika Perger är verksamhetsansvarig vid Genetor på Helsingborg C. Marie Willstrand är affärsutvecklare och jobbar med att etablera coworkingkonceptet på attraktiva lägen i framför allt västra Sverige.

Raffinaderiets kombination av historia och framtid tilltalade

Vid årsskiftet 2022/2023 kommer Genetor att flytta in i Raffinaderiet, precis väster om Lunds centralstation. Precis som i kontorshotellets lokaler på Elverket i Helsingborg och på Malmö Central kommer man här att sitta i en äldre fastighet med modern inredning och teknik.

- Vi älskar ju tanken på historian den har, att man återbrukar och att arkitekten har tittat på vad som passar fastigheten. Du får det gamla men ändå en modern produkt. Vi föll för fastighetens karaktär.

  Beslutet att etablera sig i Lund var inte svårt för Genetor.

  - Vi finns i Helsingborg och Malmö och då var det ett väldigt naturligt steg att även titta på Lund. Lund är en väldigt vacker stad där det händer mycket. Man bygger mycket nytt i utkanterna men man har inte jättemånga nya, moderna, kontorsfastigheter centralt i Lund och det finns många små bolag i stan.

   När planritningen för lokalerna i Raffinaderiet började ritas upp såg man direkt att det skulle bli bra.

   - Vi har en portal där vi har konferens- och coworking-gäster och kök och reception. Sen tar man sig till den intilliggande delen som kallas för verkstaden och där har vi alla kontorsrummen. Det blir effektiva ytor för oss. Ibland kan det bli mycket outnyttjade ytor men det blir det inte här.

   Med Genetor i Raffinaderiet kommer husets hyresgäster att kunna nyttja kontorshotellets receptionstjänster efter önskemål och behov. De kommer även att kunna boka mötes- och konferensrum till förmånliga priser.

   Reception och mötesrum tillgängliga för Raffinaderiets hyresgäster

   Genetors etablering i Raffinaderiet kommer inte enbart att gynna de egna medlemmarna. Tvärtom kommer kontorshotellets dagligen bemannade reception att kunna nyttjas av husets övriga hyresgäster efter önskemål och behov. Personalen hjälper även gärna till att planera och arrangera kundevent. Raffinaderiets alla hyresgäster kommer också att enkelt kunna boka mötes- och konferensrum till förmånliga priser.

    Marie ger ett exempel:

    - Ett mötesrum kanske man använder till månadsmöten eller veckomöten. Varför inte lägga dem hos oss till en rimlig kostnad?


     Våra senaste artiklar

     Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg
     Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

     Kundstories

     Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

     David Nilsson Sträng på Hetch i Helsingborg har tidigare bland annat drivit tech-bolag med verksamhet i sex länder, på tre kontinenter. Även om basen för verksamheten låg i Helsingborg blev det många års pendlande till kunder framför allt i Stockholm. Med ett starkt skånehjärta kände David till slut att det var dags att skapa någonting med fokus på hemmaplanen – i Öresundsregionen.
     Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid
     Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

     Stad & region

     Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

     Ideon Science Park grundades 1983 som Sveriges första science park och kom att bana väg för en ny innovationsexplosion. Idag är Ideon en av Sveriges främsta science parks, och Sverige rankas som nummer 2 i Världen när det gäller innovation. Det vi gör nu och framåt blir avgörande för Skånes och Sveriges framtid, menar Lotta Wessfeldt, Vd på Ideon sedan 2021.