Hoppa till innehåll

Bolag som sitter i kluster har en snabbare speed to market

Kundstories

Våren 2021 säger Daniel Berg, Markus Lundberg och Magnus Weidmar upp sig från sina trygga jobb för att satsa fullt på sin idé - plattformen padelgoTV där man kan streama sina matcher, titta på dem och andras matcher i efterhand, dela och ta del av klipp och highlights. PadelgoTV valde då att sätta sig hos Hetch i Prismahuset i Oceanhamnen Helsingborg där de kunde vara en del av ett sammanhang.

I det gemensamma intresset för padel såg Daniel Berg, Markus Lundberg och Magnus Weidmar en tydlig öppning på marknaden. Padel har en låg ingångströskel, vem som helst kan spela med vem som helst. Men om man vill utvecklas som spelare, ges det inte lika enkla möjligheter. Som svar på detta skapade de PadelgoTV. Plattformen skapar inte bara ett smidigt sätt att utvecklas i sitt spel, plötsligt får den nya stora folksporten en utökad social yta i den digitala världen. Padelgo sitter i Hetch lokaler i Prismahuset med en inspirerande utsikt över marinan i Helsingborg. Här träffar vi Robin Lundgren, vd i bolaget och ett levande bevis för att utbytet mellan de olika företagen i communityn är en ytterst potent mekanism.

— Jag kom in i bilden för inte så länge sedan. Det hela började med att jag försökte få gänget att investera i min app, vilket resulterade i att de anställde mig som vd i deras bolag.

Att vara en del av ett sammanhang har stor betydelse

Robin understryker vikten av att sitta i ett sammanhang tillsammans med andra som bär på liknande ambitioner och driv. En viktig effekt är utbytet kring kreativitet, sina funderingar, och att man kan hjälpa varandra på vissa spetskompetensområden. Men det finns en annan poäng också menar Robin.

— Drivet smittar av sig. Här sporras vi av varandras framgångar. Och det blir lite tävling också, fast på ett bra sätt. Det blir så tydligt när man märker hur man sneglar på grannen och tänker: fasen, de släppte sin produkt för tre månader sedan och de har redan nått hit, nu måste vi speeda på. Inte konstigt att bolag som sitter i kluster har en snabbare speed to market.

Robin pratar också om hur viktigt det stöd och den push man får från själva inkubatorn är för att komma vidare. Man kan inte, och ska inte, vara bra på allting när man startar företag. Och man ska heller inte ha tänkt på allt, menar han.

— Du behöver inte ha en färdig affärsplan för att du ska börja förverkliga din idé. Men du måste våga kasta dig ut. Det går inte ha allt klart från början, då har du lanserat för sent.

Expansionen globalt gav oss stora möjligheter

På bara tre månader hade padelgoTV etablerat sig på 55 arenor och 270 banor runt om i Sverige. Och nu börjar även den internationella arenan få upp ögonen för plattformen, bland annat har de knutit ett kontrakt med en högprofilshall i Madrid där världsprofiler som Paquito spelar.

— Att expandera globalt är en stor möjlighet för uppskalning, det skiljer inget av värde på en padelspelare från Kanada och en från Sri Lanka. Men det finns större möjligheter än så med den här plattformen. Extremsporter är ett exempel men vi arbetar även på helt andra spår som inte alls har med sport att göra, säger Robin lite hemlighetsfullt.


Våra senaste artiklar

Helsingborg C - en trygg och välkomnande mötesplats
Helsingborg C - en trygg och välkomnande mötesplats

Hållbar fastighetsutveckling

Helsingborg C - en trygg och välkomnande mötesplats

Helsingborg C, en av Helsingborgs främsta mötesplatser och porten till staden, har genomgått en omvandling under de senaste åren. Renoveringen har varit inriktad på att skapa en välkomnande och trygg atmosfär för resenärer och besökare. Namnbytet från Knutpunkten till Helsingborg C var ett sätt att markera omdaningen från en något ruffig plats till en plats där människor trivs att vistas på.
Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen
Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

En Öresundsmetro i drift år 2040 kan kännas avlägsen men kräver planering här och nu från både svensk och dansk sida – med näringslivet som potentiellt draglok. Det var en av slutsatserna när Wihlborgs anordnade seminarium om den tunnelbaneförbindelse som skulle kunna halvera restiden mellan Malmö och Köpenhamn.