Hoppa till innehåll

Wihlborgs inför Skånetrafikens periodbiljetter som löneförmån

Attraktiv arbetsgivare

För att göra det enkelt för medarbetare att resa hållbart till jobbet har Wihlborgs infört Skånetrafikens periodbiljetter som löneförmån. Wihlborgs är ett av de första företagen i Skåne att erbjuda löneförmånen som är en del av Skånetrafikens nya koncept Företag Komplett.

- Som arbetsgivare vill vi underlätta för våra medarbetare att välja hållbara resealternativ. Då behöver det vara smidigt och enkelt, säger Tove Gleisner, HR-chef på Wihlborgs.

  Wihlborgs är sedan 2018 medlem i Malmö Works, ett företagsinitiativ som drivs av Malmö stad med syfte att öka medvetenheten och inspirera till ett miljösmartare och mer hälsomedvetet sätt att resa inom jobbet. I årets reseundersökning via Malmö Works framkom att många Wihlborgsmedarbetare såg positivt på just pendlarkort som förmån.

  - Förutom att bidra till ett mer hållbart resande i Skåne ser vi som fastighetsbolag med kontorslokaler positivt på insatser som gör det enklare att komma till jobbet. Ökat resande med kollektivtrafik bidrar också till att Wihlborgs kan vara med och skapa mer attraktiva stadsmiljöer genom att det inte behövs lika många parkeringsplatser. En riktig win-win-lösning, säger Tove Gleisner.

  - Skånetrafikens företagstjänst Företag Komplett är ett helt nytt erbjudande som Wihlborgs är ett av de allra första företagen att nappa på. Vår vision är att periodbiljetten som löneförmån ska vara en självklar del vid anställningar. Att resa kollektivt till och från arbetsplatsen bidrar till så många fördelar. Attraktivare arbetsplats, bra för hälsan och mycket bättre för miljön, säger Pernilla Lyberg, avdelningschef Försäljning och marknad på Skånetrafiken.   Relaterade artiklar

   Malmö Works – för schysstare jobbresor
   Malmö Works – för schysstare jobbresor

   Samhällsengagemang

   Malmö Works – för schysstare jobbresor

   Malmö Works är ett företagsinitiativ som drivs av nio pilotföretag tillsammans med Malmö Stad och Skånetrafiken. Målet är att i Malmö lyfta fram hållbara mobilitetslösningar som kan vara ett alternativ till bilåkande och att minska onödiga arbetsresor. En stad med gott om plats för alla som går, cyklar och reser kollektivt och med mer grönska, effektivitet och rörelse.

   Våra senaste artiklar

   Här flödar föremålen från förr obehindrat
   Här flödar föremålen från förr obehindrat

   Kundstories

   Här flödar föremålen från förr obehindrat

   Hos Crafoord auktioner i Malmö huserar möbler, konst och alla tänkbara föremål från olika tidsepoker under samma tak – men sällan längre än två veckor. Sedan flyttar de till nya ägare. Maria Granfeldt, VD, berättar om vikten av en lokal som klarar det ständiga flödet.
   Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node
   Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node

   Kundstories

   Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node

   Element Logic är ett av de senaste tillskotten på Ideon Science Park i Lund. I början av juli flyttade teknik- och intralogistikföretaget in i vår fastighet Node.

   – Vi trivs hur bra som helst i de nya lokalerna. Det är extra tacksamt att det finns potential att växa ännu mer, säger Thomas Karlsson, vd för Element Logic Sverige.