Hoppa till innehåll

Wihlborgs inför Skånetrafikens periodbiljetter som löneförmån

Attraktiv arbetsgivare

För att göra det enkelt för medarbetare att resa hållbart till jobbet har Wihlborgs infört Skånetrafikens periodbiljetter som löneförmån. Wihlborgs är ett av de första företagen i Skåne att erbjuda löneförmånen som är en del av Skånetrafikens nya koncept Företag Komplett.

- Som arbetsgivare vill vi underlätta för våra medarbetare att välja hållbara resealternativ. Då behöver det vara smidigt och enkelt, säger Tove Gleisner, HR-chef på Wihlborgs.

Wihlborgs är sedan 2018 medlem i Malmö Works, ett företagsinitiativ som drivs av Malmö stad med syfte att öka medvetenheten och inspirera till ett miljösmartare och mer hälsomedvetet sätt att resa inom jobbet. I årets reseundersökning via Malmö Works framkom att många Wihlborgsmedarbetare såg positivt på just pendlarkort som förmån.

- Förutom att bidra till ett mer hållbart resande i Skåne ser vi som fastighetsbolag med kontorslokaler positivt på insatser som gör det enklare att komma till jobbet. Ökat resande med kollektivtrafik bidrar också till att Wihlborgs kan vara med och skapa mer attraktiva stadsmiljöer genom att det inte behövs lika många parkeringsplatser. En riktig win-win-lösning, säger Tove Gleisner.

- Skånetrafikens företagstjänst Företag Komplett är ett helt nytt erbjudande som Wihlborgs är ett av de allra första företagen att nappa på. Vår vision är att periodbiljetten som löneförmån ska vara en självklar del vid anställningar. Att resa kollektivt till och från arbetsplatsen bidrar till så många fördelar. Attraktivare arbetsplats, bra för hälsan och mycket bättre för miljön, säger Pernilla Lyberg, avdelningschef Försäljning och marknad på Skånetrafiken.

 


Relaterade artiklar

Malmö Works – för schysstare jobbresor
Malmö Works – för schysstare jobbresor

Samhällsengagemang

Malmö Works – för schysstare jobbresor

Malmö Works är ett företagsinitiativ som drivs av nio pilotföretag tillsammans med Malmö Stad och Skånetrafiken. Målet är att i Malmö lyfta fram hållbara mobilitetslösningar som kan vara ett alternativ till bilåkande och att minska onödiga arbetsresor. En stad med gott om plats för alla som går, cyklar och reser kollektivt och med mer grönska, effektivitet och rörelse.

Våra senaste artiklar

Konst ska inspirera till hälsosamma val
Konst ska inspirera till hälsosamma val

Hållbar fastighetsutveckling

Konst ska inspirera till hälsosamma val

Vad blir det om man korsar en venetiansk ljuskrona och ett gäng kasserade Malmöcyklar? Något alldeles unikt och spektakulärt. De konstnärliga utsmyckningarna i Wihlborgs kontorshus Kvartetten i Hyllie är inte bara noggrant utformade efter platsens rum och syfte utan bottnar också i ett återbrukstänk utöver det vanliga, och med en målbild att främja hyresgästernas hälsa.
Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym i Helsingborg
Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym i Helsingborg

Kundstories

Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym i Helsingborg

Gerdahallen är träningsstället som under många år boostat rörelse och hälsa i Lunds studentvärld. Nu har de för första gången startat en filial: Gerdahallens gym i gamla gummifabriken i Helsingborg, numera Fabriken1891, ett stenkast från Campus. Platschefen Camilla Lagerberg hoppas på att gymmet kan bli en lika viktig hälsofrämjare som moderskeppet i Lund.