Hoppa till innehåll

Vi är med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser - i år igen!

Attraktiv arbetsgivare

Det är organisationen Great Place to Work som varje år utser de bästa arbetsplatserna i Sverige. Wihlborgs har varit med i deras arbetsplatsutvärdering sedan 2016 och har sedan dess varit certifierade som en utmärkt arbetsplats. I går, när Great Place to Work offentliggjorde listan över ”Sveriges bästa arbetsplatser 2019" hamnade Wihlborgs på plats 24 bland medelstora organisationer.

Vi skapar och sprider arbetsglädje

På Wihlborgs arbetar vi dagligen med att tillsammans skapa och sprida arbetsglädje till varandra och våra kunder. Great Place to Work bidrar med en metodik som gör att vi kan utveckla och följa upp vår arbetsplatskultur och vårt arbetssätt över tid.

- Att vi är bland de 25 bästa företagen är ett fint kvitto på den stolthet och den gemenskap som finns på vår arbetsplats, säger Anna Nambord, HR och CSR-chef på Wihlborgs.

- Vi pratar kanske inte tillräckligt ofta om Wihlborgsandan - men det är den som nu prisas. Det är tack vare vårt gemensamma engagemang som vi får denna kvalitetsutmärkelse. I medarbetarundersökningen 2018 fick vi ett förtroendeindex på hela 88 procent och 95 procent av våra anställda tycker att Wihlborgs är en mycket bra arbetsplats.

Tillit, stolthet och kamratskap

Förtroendeindex är Great Place to Works sätt att mäta tillit, stolthet och kamratskap i en organisation.

- Det är verkligen en styrka för oss att ha en förtroendefull organisation. Tillit är en förutsättning för att våga fatta beslut, prova nya saker och hantera motgångar. Och i en värld som rör sig allt snabbare behöver vi vara en handlingskraftig organisation för att nå framgång, fortsätter Anna Nambord.

- Att få utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är ett tydligt tecken på att Wihlborgs har lyckats skapa en arbetsplatskultur och ett arbetsgivarerbjudande som möter de behov och förväntningar som finns inom den egna medarbetargruppen – något som vi vet resulterar i en högre grad av engagemang, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work i Sverige.

Arbetsplatskulturen är ett starkt konkurrensmedel

Allt fler företag och organisationer inser fördelarna med att arbeta med sitt medarbetarengagemang på ett systematiskt sätt och kultur är ett starkt konkurrensmedel för att nå de bästa talangerna.


Relaterade artiklar

För tredje året i rad är Wihlborgs certifierat som ett Great Place to Work
För tredje året i rad är Wihlborgs certifierat som ett Great Place to Work

Attraktiv arbetsgivare

För tredje året i rad är Wihlborgs certifierat som ett Great Place to Work

​Allt fler företag och organisationer inser konkurrensfördelarna med att vara en god arbetsgivare. På Wihlborgs arbetar vi strategiskt med att skapa arbetsglädje, både hos våra anställda och våra hyresgäster. Om vi har engagerade och stolta medarbetare får vi ett mycket bättre resultat i verksamheten. Och nu är vi certifierade som ett Great Place to Work för tredje året i rad!

Våra senaste artiklar

Helsingborg C - en trygg och välkomnande mötesplats
Helsingborg C - en trygg och välkomnande mötesplats

Hållbar fastighetsutveckling

Helsingborg C - en trygg och välkomnande mötesplats

Helsingborg C, en av Helsingborgs främsta mötesplatser och porten till staden, har genomgått en omvandling under de senaste åren. Renoveringen har varit inriktad på att skapa en välkomnande och trygg atmosfär för resenärer och besökare. Namnbytet från Knutpunkten till Helsingborg C var ett sätt att markera omdaningen från en något ruffig plats till en plats där människor trivs att vistas på.
Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen
Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

En Öresundsmetro i drift år 2040 kan kännas avlägsen men kräver planering här och nu från både svensk och dansk sida – med näringslivet som potentiellt draglok. Det var en av slutsatserna när Wihlborgs anordnade seminarium om den tunnelbaneförbindelse som skulle kunna halvera restiden mellan Malmö och Köpenhamn.