Hoppa till innehåll
Slagthuset 1, kontorsfastighet nära Malmös stadskärna och centralstation

Slagthuset 1

På ett av Malmös mest attraktiva läge nära både stadskärna och Centralstationen ligger Slagthuset som erbjuder kontorsytor med oslagbar utsikt över staden.

Vi gör plats till er i Slagthuset!

Under året som gått har Slagthuset genomgått en interiör renovering och fått ett ansiktslyft. I bottenplan har det öppnats upp för liv och rörelse med co-workingytor, café och mötesrum i olika storlekar. Här kan vi erbjuda kontorslokaler i olika storlekar mellan 270-1400 kvm som kan totalrenoveras efter era behov och önskemål. Ett plan eller två plan med trappa mellan, ni bestämmer vad som passar er verksamhet bäst, vi ger er möjlighet att sammankoppla två plan om ni så önskar. De övre våningsplanen bjuder dessutom på fantastisk utsikt över staden. En utsikt svår att motstå.

Om fastigheten

De 13 våningarna erbjuder fantastiska kontorsytor med hänförande utsikt åt alla fyra väderstreck. Ett våningsplan utgör 550 kvm i två etage. 

Co-working och mötesytor

Slagthuset har anor från början av förra seklet samt tidigt 90-tal. Kontorsdelen Glashuset, som byggdes 1993, har nyligen genomgått en omfattande interiör renovering. I bottenplan har det öppnats upp för liv och rörelse med co-workingytor, café och mötesrum i olika storlekar. 

Nyhamnen - Malmös nya stadsdel

Slagthuset är en del av Nyhamnen - Malmös nya stadsdel. Området håller just nu på att förvandlas från gammalt industriområde till en grönskande och havsnära stadsdel. Nyhamnen har redan börjat sin utveckling med ett antal nya fastigheter och när området är klart kommer det innefatta både bostäder, kontor, skolor och parker.

Service

I fastigheten finns det möjlighet att hyra konferensrum och mötesrum i olika storlekar. Huset har gemensam reception och dessutom ett café i bottenplan.
I närområdet ligger gymkedjan Nordic Wellness och med Malmö C som närmsta granne finns även ett stort utbud av lunchrestauranger och annan service rakt över gatan.
Malmös stadskärna och gågatan ligger 10 minuters promenad bort. Med sitt stora utbud av butiker, restauranger och service finns här allt du kan tänkas behöva.
Kommunikation

Med Malmö Centralstation rakt över gatan är all kommunikation inom räckhåll. Där utgår tågtrafik för att snabbt komma vidare både uppåt i landet men även snabbt över sundet till Danmark och resten av världen. De flesta regionbussarna och stadsbussarna utgår också från Malmö C vilket gör det enkelt att pendla till och från Slagthuset.

Kommer du med bil finns det gott om parkeringsmöjligheter i närheten av fastigheten.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Slagthuset 1

 • Lokalarea (LOA):

  26 462

 • Stad:

  Malmö

 • Garage

  Ja

 • Mötesrum

  Ja

 • Co-working

  Ja

 • Restaurang i huset

  Ja

 • Parkeringsmöjligheter

  Goda

 • Reception

  Ja

Mindpark skapar liv och rörelse i Slagthuset
Mindpark skapar liv och rörelse i Slagthuset

Kundstories

Mindpark skapar liv och rörelse i Slagthuset

Nu har Mindpark flyttat in i nyrenoverade lokaler i Slagthuset i centrala Malmö. Det prisvinnande co–working-företaget blir en energiinjektion för alla hyresgäster i fastigheten och kommer ge liv och rörelse åt hela Slagthuset och stärka sammanhållningen mellan hyresgästerna.
Snabbväxande konsultföretaget Softhouse flyttar till Slagthuset
Snabbväxande konsultföretaget Softhouse flyttar till Slagthuset

Kundstories

Snabbväxande konsultföretaget Softhouse flyttar till Slagthuset

I somras flyttade Softhouse från Stormgatan till Slagthuset. En flytt två gator bort, men ett stort steg i företagsresan. I de nyrenoverade lokalerna, på en av södra Sveriges mest attraktiva adresser, får mjukvaruföretaget större möjligheter att accelerera sin tillväxt och locka till sig ännu fler kompetenta medarbetare.
Utbyggnaden av Nyhamnen ska ta city till havet
Utbyggnaden av Nyhamnen ska ta city till havet

Stad & region

Utbyggnaden av Nyhamnen ska ta city till havet

Nyhamnen är en viktig pusselbit för Malmös fortsatta tillväxt. Genom att förvandla det delvis nedgångna industriområdet till en grön och attraktiv stadsdel kan innerstaden naturligt växa ut i de gamla hamnmiljöerna. I december 2019 antogs den fördjupade översiktsplanen och nu pågår arbetet med att ta fram detaljplaner.

Karta

Adress: Carlsgatan 12 A i Malmö. Slagthuset ligger på ett av Malmös mest centrumnära läge bara ett stenkast från centralstationen och stadskärnan.

Om området

Malmö är en stad som ingen annan. En storstad i fickformat, med centrum som sitt bultande hjärta. Här finns rum för människor, näringsliv, kultur och akademi att mötas och växa tillsammans. Det strategiska läget och de oändliga möjligheterna att förena nytta med nöje lockar både små och stora företag till Malmö centrum.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Stefan Eklöf

Stefan Eklöf

Fastighetschef
040-690 57 50
Gör intresseanmälan
Bild på Cecilia Jönsson

Cecilia Jönsson

Uthyrare
040-661 97 03
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.