Hoppa till innehåll
Exteriör1

Magasinet

Magasinet, ett gammalt sädesmagasin, med havsutsikt och fantastisk industrikänsla ligger placerat på bästa läge i den expansiva Nyhamnen.

Om Magasinet

Magasinets historia börjar 1951 när den danske arkitekten Tage Møller får uppdraget att rita en modern och ändamålsenlig magasinsbyggnad. Byggnadens placering västerut förbi järnvägsstationen och Skeppsbron hade dock inte blivit verklighet om inte köpmannen Frans Suell hundrasjuttiofem år tidigare tagit initiativet till att anlägga en hamn i Malmö. Genom ett omfattande utfyllnadsarbete – som pågått ända fram till våra dagar – kunde Nyhamnen skapas och ge liv åt skeppsvarv, handel, import och export. 

Nyhamnens rika historia inkluderar också sekelskiftets stora utvandringsvåg från Sverige. Malmö med Nyhamnen var då landets näststörsta hamn för utresande emigranter. Det beräknas att omkring hundrasextiotusen människor utvandrade under det sena 1800-talet fram till andra världskrigets utbrott.

Magasinet är lokaslierat på Stockholmskajen, i den inre delen av Nyhamnen och är en av hamnområdets mest karakteristiska byggnader.  Med sin speciella trapputformning mot sjösidan, underlättades avlastningen från ankommande fartyg. När Wihlborgs tog sig an fastigheten 2012 och blåste nytt liv i byggnaden, fick trapputformningen ny funktion och gjordes om till balkonger.

Den gamla Magasinsbyggnadens själ ger tillsammans med områdets unika läge vid vattnet och dess långa, rika historia, en särställning bland Malmös kontorsfastigheter. I det hänsynsfullt renoverade huset har Wihlborgs skapat moderna, funktionella arbetsmiljöer där nya visioner, idéer och möjligheter kan gro och växa.

År 2023 kunde hyresgästerna från balkongerna bland annat njuta av en av Malmös största musikfestivaler, Big Slap, som genomfördes i Nyhamnen. 

Del av Magasinets tegelfasad.
Magasinets trapphus.
Magasinets takterass med utsikt över Malmö.

På perfekt läge i centrala Nyhamnen, bara 400 meter från Centralstationen och ytterligare några minuters promenad till stadskärnan, ligger Magasinet. En unik fastighet som har fått sitt namn tack vare dess historia som gammalt sädesmagasin. Här finns en idustriell känsla som tilltalar många.

Är du nyfiken på våra planer i Nyhamnen?

Vi äger sedan tidigare ett antal fastigheter i området men har även flera kommande byggrätter för kontor i delområdena Smörkajen, Jörgen Kocksgatan samt Vintergatan.

Mer om Nyhamnen

Miljöcertifiering

Certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift med betyget Silver.

Så arbetar vi med certifieringar

Service

På Centralstationen erbjuds ett stort utbud av lunchrestauranger, caféer och närlivs. Även bageri, bank och optiker finns i närområdet.

Kommunikation

Fastigheten är belägen där Malmös nyaste stadsdel Nyhamnen utvecklas. Nära gångavstånd till Centralstationen.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Magasinet

 • Lokalarea (LOA):

  6 600 kvm

 • Stad:

  Malmö

 • Avstånd Malmö C

  400 meter

 • Fastighetsbeteckning

  Hamnen 22:188

Lediga lokaler i fastigheten

Unik kontorslokal med takterrass nära Malmö C
Unik kontorslokal med takterrass nära Malmö C

Hans Michelsensgatan 8

+6

Unik kontorslokal med takterrass nära Malmö C

Karta

Magasinet ligger på Hans Michelsensgatan i Malmö.

Om området

Malmö är en stad som ingen annan. En storstad i fickformat, med centrum som sitt bultande hjärta. Här finns rum för människor, näringsliv, kultur och akademi att mötas och växa tillsammans. Det strategiska läget och de oändliga möjligheterna att förena nytta med nöje lockar både små och stora företag till Malmö centrum.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Stefan Eklöf

Stefan Eklöf

Fastighetschef
040-690 57 50
Gör intresseanmälan
Bild på Cecilia Jönsson

Cecilia Jönsson

Uthyrare
040-661 97 03
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.