Hoppa till innehåll
Vit stenhus i flera våningar vid ett torg, Svea 7 i Helsingborg.

Svea 7

Svea 7 finns mitt i centrum, 100 meter från Helsingborg C med en vacker utsikt över hamninloppet.

Om Svea

Går du norrut från Helsingborg C välkomnas du av en praktfull vitputsad fastighet som i folkmun kallas för Continentalpalatset. En fastighet med anor från den senare delen av artonhundratalet och som blev hemvist åt hotell Continental när verksamheten blev första hyresgäst att flytta in i mittenpartiet.

Det blivande ”palatsets” arkitekt var ingen mindre än den Helsingborgsbaserade yrkesmannen Mauritz Frohm, för övrigt upphovsman också till en rad andra ståtliga byggnader i staden. Bland annat hotell Mollberg, fastigheterna längs med Trädgårdsgatan, Gamla tullhuset och det Gamla barnsjukhuset. Frohms betydelse för Helsingborgs centrala delar kan ses i den långa raden ståtliga byggnader som ger stadskärnan en storslagen karaktär.

Continental-palatset – döpt av oss efter kvarterets namn; Svea – är uppfört i tre etapper, samtliga med Mauritz Frohm som arkitekt och Carl Gustaf Stewénius som byggherre. Det monumentala mittenpartiet präglas av ny-renässansens uttryck och byggnadsstil och stod färdigt i mitten på 1880-talet. Här kom Hotel Continental att vara inhyst fram till 2004 då hotellverksamheten lades ner. Under en period fram till att Helsingborgs Rådhus stod färdigt vid förra sekelskiftet, var Continental-huset Helsingborgs största byggnadsverk.

Svea 7 ligger i Helsingborgs mittpunkt med tåg, båt, buss, shopping, kultur, matställen mm runt knuten. Fastigheten har genomgått en varsam renovering och återställts till sin ursprungliga stil efter smärre stilbrott under 1970-talet renoveringsiver. Idag ger byggnaden plats åt kontor, butiker, restauranger samt ett mindre antal lägenheter.

Närbild på Sveas fantastiska fasad
Fastigheten Sveas fantastiska fasad med vackra detaljer.
Vackra fastigheten Sveas tak och detaljerade fasad

De senaste åren har fastigheten varsamt renoverats till modern standard. Idag finns det kontor, butiker och restauranger i fastigheten samt några lägenheter. Fastigheten ligger mitt i centrum, 100 meter från Helsingborg C (f.d. Knutpunkten). Många av kontoren i huset har en vacker utsikt över hamninloppet.

Unikt trapphus återställt till sin forna glans

Nu har trapphuset i Svea 7 genomgått en varsam restaurering.

Varsam restaurering i Svea 7

Service

Här i centrala Helsingborg finns ett stort utbud med över 100 olika lunchställen, kaféer och restauranger som är öppna veckans alla dagar från tidig morgon till sent på kvällen. I den egna fastigheten finns restauranger och mataffär. Precis utanför dörren till fastigheten finns möjlighet till varierad shopping i någon av Helsingborgs många olika butiker. Vill du istället åka utomlands kan du ta dig över gatan till färjorna mot Danmark och 20 minuter senare är du i Helsingör eller så nöjer du dig med att ta en ”tura” över sundet på lunchen och är tillbaka på kontoret en timme senare.

Kommunikation

Fastigheten ligger i ett av Helsingborgs absolut mest centrala lägen med alla kollektiva transportsätt (tåg, buss och båt). Med Pågatåg Express är du i Malmö på 37 minuter eller så kan du ta Öresundståget till Köpenhamn som ta runt en timme, vill du istället resa norrut kan du ta SJ-tåget till Göteborg eller Stockholm. 50 meter utanför entrén finns hållplats för flera stadsbusslinjer från och till hela Helsingborg. För den bilburne finns självklart även möjlighet till parkering i en närliggande fastighet där det även finns bilpool och laddplatser för de som åker elfordon.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Svea 7

 • Lokalarea (LOA):

  7384 kvm

 • Stad:

  Helsingborg

 • Restaurang:

  Ja

 • Butik:

  Ja

 • Hiss:

  Ja

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor mitt i centrala Helsingborg
Kontor mitt i centrala Helsingborg

Järnvägsgatan 7

Kontor mitt i centrala Helsingborg

Kontor mitt i centrala Helsingborg
Kontor mitt i centrala Helsingborg

Järnvägsgatan 7

+2

Kontor mitt i centrala Helsingborg

Kontorsvåning med utsikt över sundet
Kontorsvåning med utsikt över sundet

Järnvägsgatan 7

Kontorsvåning med utsikt över sundet

Kontor i centrala Helsingborg
Kontor i centrala Helsingborg

Järnvägsgatan 7

+2

Kontor i centrala Helsingborg

Vindskontor granne med Helsingborg C
Vindskontor granne med Helsingborg C

Järnvägsgatan 9

Vindskontor granne med Helsingborg C

Fantastiskt läge i centrala Helsingborg
Fantastiskt läge i centrala Helsingborg

Järnvägsgatan 9

+2

Fantastiskt läge i centrala Helsingborg

Karta

Klicka på kartan för att ta dig till lokalens adress.

Om området

Med sin närhet till Danmark och Öresund, är Helsingborg en av Sveriges snabbast växande städer. Stadens blomstrande företagsklimat och långa tradition av detalj- och partihandel, har gjort att flera företag valt att etablera sig här genom åren. En trend som håller i sig.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Kent Andersen

Fastighetschef
042-490 46 60
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Helsingborg

Vi är måna om att Helsingborg utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Helsingborg, Malmö, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.