Hoppa till innehåll
Vit stenhus i flera våningar vid ett torg, Svea 7 i Helsingborg.

Svea 7

Svea 7 finns mitt i centrum, 100 meter från Helsingborg C med en vacker utsikt över hamninloppet.

Om fastigheten

Perfekt läge mitt i centrum

De senaste åren har fastigheten varsamt renoverats till modern standard. Idag finns det ikontor, butiker och restauranger i fastigheten samt några lägenheter. Fastigheten ligger mitt i centrum, 100 meter från Helsingborg C (f.d. Knutpunkten). Många av kontoren i huset har en vacker utsikt över hamninloppet.

En fastighet med en rik historia

Continentalpalatset, eller Svea 7 som vi på Wihlborgs säger, uppfördes i tre etapper mellan 1868 och 1884. Mauritz Frohm var arkitekt och konsul Carl Gustaf Stewénius byggherre. Fram tills Rådhuset stod klart 1897 var byggnaden Helsingborgs största. Hotel Continental var hyresgäst ända från början. Hotellet bytte namn 1944 till Astoria och ännu något senare till Baldakinen, för att till slut återgå till att heta Continental fram till att det lades ner 2004.

Service

Här i centrala Helsingborg finns ett stort utbud med över 100 olika lunchställen, kaféer och restauranger som är öppna veckans alla dagar från tidig morgon till sent på kvällen. I den egna fastigheten finns restauranger och mataffär. Precis utanför dörren till fastigheten finns möjlighet till varierad shopping i någon av Helsingborgs många olika butiker. Vill du istället åka utomlands kan du ta dig över gatan till färjorna mot Danmark och 20 minuter senare är du i Helsingör eller så nöjer du dig med att ta en ”tura” över sundet på lunchen och är tillbaka på kontoret en timme senare.

Kommunikation

Fastigheten ligger i ett av Helsingborgs absolut mest centrala lägen med alla kollektiva transportsätt (tåg, buss och båt). Med Pågatåg Express är du i Malmö på 37 minuter eller så kan du ta Öresundståget till Köpenhamn som ta runt en timme, vill du istället resa norrut kan du ta SJ-tåget till Göteborg eller Stockholm. 50 meter utanför entrén finns hållplats för flera stadsbusslinjer från och till hela Helsingborg. För den bilburne finns självklart även möjlighet till parkering i en närliggande fastighet där det även finns bilpool och laddplatser för de som åker elfordon.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Svea 7

 • Lokalarea (LOA):

  7384 kvm

 • Stad:

  Helsingborg

 • Restaurang:

  Ja

 • Butik:

  Ja

 • Hiss:

  Ja

Unikt trapphus återställt till sin forna glans

Nu har trapphuset i Svea 7 genomgått en varsam restaurering.

Varsam restaurering i Svea 7

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor mitt i centrala Helsingborg
Kontor mitt i centrala Helsingborg

Järnvägsgatan 7

Kontor mitt i centrala Helsingborg

Kontor mitt i centrala Helsingborg
Kontor mitt i centrala Helsingborg

Järnvägsgatan 7

+2

Kontor mitt i centrala Helsingborg

Kontorsvåning med utsikt över sundet
Kontorsvåning med utsikt över sundet

Järnvägsgatan 7

Kontorsvåning med utsikt över sundet

Vindskontor granne med Helsingborg C
Vindskontor granne med Helsingborg C

Järnvägsgatan 9

Vindskontor granne med Helsingborg C

Karta

Klicka på kartan för att ta dig till lokalens adress.

Om området

I vackra Helsingborgs centrum finns en levande stadsdel med ett enormt utbud av restauranger, butiker och kulturinstitutioner.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Kent Andersen

Fastighetschef
042-490 46 60
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Helsingborg

Vi är måna om att Helsingborg utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Helsingborg, Malmö, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.