Rondellhuset, Malmö

Wihlborgs nästa prestigeprojekt på Dockan är uppförandet av Rondellhuset (arbetsnamn), en kontorsfastighet med högsta möjliga miljöcertifiering. En GreenBuilding med stort G.

Fastighet med spännande, nyskapande och rundad gestaltning

Rondellhuset kommer att uppföras strategiskt vid korsningen Stora Varvsgatan/Östra Varvsgatan alldeles bredvid Gängtappen och kommer bli att bli ett nytt tillskott till Dockans stadsbild. Huset blir elva våningar närmast Gängtappen och sluttar ner till sju våningar mot rondellen i korsningen Stora och Östra Varsgatan. Fastigheten får en spännande, nyskapande, mjuk rundad gestaltning som fortsätter på Gängtappens form.

Energismarta lokaler och solceller i fasaden

I Rondellhuset blir det ett konsekvent val av kvalitetsmaterial. Fastigheten kommer att ha dubbla glasfasader med solceller i fasaden, detta ger en extremt låg energiåtgång och gör att vi kommer fortsätta att ligga i framkant och driva på utvecklingen med energismarta lokaler.

Här kommer även att finnas sedumtäckt tak, stora ljusa rymliga trapphus, terrasser i fyra étage (på våning 6, 7, 8 och 9) och den mjuka formen på byggnaden ger en ljus och öppen innermiljö med många möjligheter för dem som vill flytta in

Projektfakta

Fastighet: Rondellen
Lokalarea (LOA): 
8 500 kvm
Miljöklass:
GreenBuilding

Möjlig byggstart: Omgående
Hyresgäster: Vakant

Arkitekt: Lars Iwdal, Arkitektbyrån Design

Bild på Andreas Ivarsson
Andreas Ivarsson
Projekt- och utvecklingschef
Malmö