Hoppa till innehåll
Börshuset 1 i Centrum i Malmö

Börshuset

Börshusets unika läge alldeles intill Malmö C och kanalen är helt optimalt för företag som vill sitta nära kommunikation som tåg och buss

Nu ger vi Börshuset ett rejält lyft!

Under 2023 påbörjar vi omvandlingen av Börshuset, som nu ska bli den pärla den förtjänar att vara.

Följ arbetet med Börshuset här!

Om fastigheten

Börshuset har en historia som tullhus från 1870-talet. Nu starar vi en stor omvandling där både interiör och exteriör får nytt liv.

Vi värdesätter arvet från slutet av 1800-talet och kommer att bevara fina detaljer som golv, belysning och andra karakteristiska element i Börssalen. Samtidigt anpassar vi tekniken för att möta dagens höga standarder för arbetsklimat och hållbarhet. Genom en noggrann inventering har vi identifierat material som kan återanvändas, vilket inte bara bevarar historien utan också minimerar vår påverkan på miljön. 

I entréplan möts man av en varm välkomnande lobby med gemensam reception. Börshusets baksida blir nu framsida, omgiven av frodig växtlighet och med en restaurang som kommer erbjuda en kulinarisk upplevelse för både affärsmöten och sociala tillställningar. Under sommartid kan man njuta av kvällssolen på den fina terrassen.

Här kommer finnas möjlighet att bjuda in till möten och konferenser. Ni kommer få all tänkbar service under konferensdagen.

 

Service

Stort utbud av lunchrestauranger finn i Malmö C och i anslutning till fastigheten. Malmös centrum nås inom några minuters promenad där all tänkbar service finns tillgänglig.

Kommunikation

Fastigheten ligger i direkt anslutning till Malmö Centralstation, varifrån både buss- och tågtrafik utgår. Enkelt att komma ut på de större vägnäten via Västkustvägen och Stockholmsvägen som ligger i närheten av fastigheten. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i området.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Börshuset

 • Lokalarea (LOA):

  5 328

 • Stad:

  Malmö

 • Parkering

  Ja

 • Ja

  Mötesrum

 • Läge

  City

 • Fastighetsbeteckning

  Börshuset 1

Börshuset med Malmö Live i bakgrunden.
Malmö Börshus med kanalen i förgrunden.
Del av Börhusets gula fasad, med kanalen i bakgrunden.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontorslokal i Börshuset
Kontorslokal i Börshuset

Skeppsbron 2

+11

Kontorslokal i Börshuset

Nu renoverar vi Börshuset
Nu renoverar vi Börshuset

Skeppsbron 2

+9

Nu renoverar vi Börshuset

Karta

Centralt läge med adressen Skeppsbron 2 i Malmö. 

Om området

Malmö är en stad som ingen annan. En storstad i fickformat, med centrum som sitt bultande hjärta. Här finns rum för människor, näringsliv, kultur och akademi att mötas och växa tillsammans. Det strategiska läget och de oändliga möjligheterna att förena nytta med nöje lockar både små och stora företag till Malmö centrum.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Erik Elmeskär

Erik Elmeskär

Förvaltare
040-690 57 83
Gör intresseanmälan
Bild på Camilla Asplund

Camilla Asplund

Uthyrare
040-690 57 37
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.