Hoppa till innehåll

Wihlborgs som investering

Wihlborgs är en regionsbyggare och en relationsbyggare. När vi investerar och utvecklar vår verksamhet gör vi det med ett långsiktigt perspektiv. Det ger oss möjlighet att satsa hållbart och ta hänsyn till ekonomi, människa och miljö i alla våra beslut. Det innebär också att vi har en stabil grund att stå på för att hantera skiftningar i marknaden.

Investera i Wihlborgs Kontakta oss Investera i Wihlborgs Kontakta oss
Wihlborgs engagerar sig i allt från stadsutveckling till infrastruktur.
Wihlborgs har haft en stark och stabil lönsamhetstillväxt under många år.
Wihlborgs har en attraktiv mix av hyresgäster och uthyrningsgraden är hög över tid.
Wihlborgs jobbar vi kontinuerligt med att utvecklas i en hållbar riktning
Wihlborgs agerar proaktivt när det gäller rådgivning och förslag till hyresgästerna
Wihlborgs utvecklar kontor som möter kundernas långsiktiga behov

Vi känner marknaden väl tack vare att vi har vårt geografiska fokus och vårt huvudkontor i regionen. Vi förvaltar fastigheterna med egen personal som med en hög servicegrad och ett starkt kundfokus skapar långsiktiga relationer med hyresgästerna. Genom att engagera oss i allt från stadsutveckling till infrastruktur, kompetensförsörjning och inkludering bidrar vi till fortsatt utveckling av Öresundsregionen.

Wihlborgs – en hållbar investering

Wihlborgs – en hållbar investering

En investering i Wihlborgs är också en hållbar investering. Vi arbetar aktivt och systematiskt med att begränsa hållbarhetsriskerna i vår verksamhet och värdekedja och strävar efter att förstärka vår positiva påverkan i regionen. Wihlborgs hållbarhetsarbete har gett resultat och detta rapporterar vi i vår års-och hållbarhetsredovisning, våra kvartalsrapporter och här på vår webbplats.

Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete

Våra hållbarhetsresultat uppmärksammas också av flera oberoende analytiker och rating-institut som granskar oss regelbundet, däribland GRESB, CDP, ISS och Sustainalytics. Den europeiska branschorganisationen för fastighetsbranschen EPRA utvärderar även vår årliga hållbarhetsrapportering som ingår i års- och hållbarhetsredovisningen.

Wihlborgs rapporter

Fokus på långsiktig hållbar tillväxt

ESG-områdets alla tre delar – miljömässig hållbarhet, social hållbarhet och bolagsstyrning.

Läs mer här

Våra senaste nyheter

Fastighetsvärdar Wihlborgs egna klimatambassadörer
Fastighetsvärdar Wihlborgs egna klimatambassadörer

Hållbar fastighetsutveckling

Fastighetsvärdar Wihlborgs egna klimatambassadörer

Högt ställda klimatmål, väl genomarbetad miljöpolicy och höga ambitioner för en förbättrad klimatprestanda i befintliga fastigheter är viktiga hörnstenar i Wihlborgs klimatarbete. Men det som utmärker det dagliga arbetet är att mycket av jobbet drivs och genomförs av Wihlborgs egna fastighetsvärdar.
Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg
Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

Kundstories

Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

David Nilsson Sträng på Hetch i Helsingborg har tidigare bland annat drivit tech-bolag med verksamhet i sex länder, på tre kontinenter. Även om basen för verksamheten låg i Helsingborg blev det många års pendlande till kunder framför allt i Stockholm. Med ett starkt skånehjärta kände David till slut att det var dags att skapa någonting med fokus på hemmaplanen – i Öresundsregionen.
Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid
Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

Stad & region

Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

Ideon Science Park grundades 1983 som Sveriges första science park och kom att bana väg för en ny innovationsexplosion. Idag är Ideon en av Sveriges främsta science parks, och Sverige rankas som nummer 2 i Världen när det gäller innovation. Det vi gör nu och framåt blir avgörande för Skånes och Sveriges framtid, menar Lotta Wessfeldt, Vd på Ideon sedan 2021.