Hoppa till innehåll

Wihlborgs tecknar nya avtal i växande life science-noden Medeon i Malmö

I sommar flyttar medicinteknikföretaget Rubin Medical till Medeon (Forskaren 1) samtidigt som befintliga hyresgästen Swedencare utökar sina ytor. Avtalen omfattar totalt cirka 1 000 kvm.

Rubin Medical marknadsför och distribuerar högteknologiska hjälpmedel för patienter med typ 1-diabetes och ingår sedan 2012 i teknikkoncernen Indutrade. Avtalet på Medeon omfattar 840 kvm och fem år med inflyttning den 1 augusti.

Swedencare, som tillverkar kosttillskott till hund, katt och häst, har redan idag sitt huvudkontor på Medeon och utökar sina ytor samt förlänger avtalet med fem år från och med den 1 juli.

Så sent som 2020 färdigställde Wihlborgs en ny byggnad på Medeon på 3 500 kvm i syfte att möta det stora intresset bland life science-företag. Nu står forskningsparken inför en omfattande expansionsfas med en ny detaljplan för området som möjliggör en utökning från 30 000 till cirka 80 0000 kvm för verksamheter inom life science inom några år. Medeon är samtidigt en del av det ständigt växande dansk-svenska life science-klustret Medicon Valley.

- Sedan vi satt på Medeon senast för femton år sedan har vi vuxit från cirka 60 miljoner i omsättning till 1,2 miljarder. Nu behöver vi sammanhållna lokaler med plats för fortsatt tillväxt, där Medeon med sin infrastruktur och andra life science-bolag som grannar är mycket attraktivt, säger Karl-Johan Öhman, vd för Rubin Medical.

- Med sin sammansättning av olika life science-företag och närhet till akademi, sjukvård, rekreation, kultur, boende och kommunikationsförbindelser erbjuder Medeon alla ingredienser för ett stimulerande företagsklimat. Vi är glada att Rubin Medical och Swedencare väljer att vara här. Den planerade utökningen av Medeon kommer att ge ännu bättre förutsättningar för verksamheter att etablera sig och växa, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Om Medeon Science Park
Medeon Science Park är en forskningspark inom läkemedelsutveckling, medicinteknik, bioteknik och hälsovård. Medeon ägs av Malmö stad (60 procent) och Wihlborgs (40 procent) och erbjuder moderna labbytor, kontor, produktionslokaler och lager i alla storlekar.

Läs mer om Medeon här (https://www.wihlborgs.se/sv/projekt/malmo/forskaren-1---medeon/) och här (https://www.medeon.se/).
 

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 57 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 4,5 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Peter Olsson, regionchef, 040-690 57 62

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs köper kontorsfastighet vid Hyllie station

Wihlborgs köper kontorsfastighet vid Hyllie station

Wihlborgs bygger ny anläggning till Caldic som samlokaliserar till Malmö

Wihlborgs bygger ny anläggning till Caldic som samlokaliserar till Malmö

Wihlborgs hyr ut 6 300 kvm utanför Köpenhamn

Wihlborgs hyr ut 6 300 kvm utanför Köpenhamn