Hoppa till innehåll

Wihlborgs tecknar avtal om totalt 2 200 kvm i kontors- och konferensfastighet i Fosie

Wihlborgs fastighet Boplatsen 3 i Fosie i sydöstra Malmö fortsätter efter en renovering och uppgradering att attrahera fler hyresgäster, bl.a. IT-företaget WeSafe IT, reklambyrån Mortensen Media, billeasingföretaget Athlon Sweden och logistikföretaget Scan Global Logistics.

Avtalet med WeSafe IT omfattar 790 kvm, Mortensen Media 370 kvm, Athlon Sweden 650 kvm och Scan Global Logistics 420 kvm. Avtalen är tecknade under senare delen av 2023. De tre förstnämnda flyttar in under 2024 efter anpassning av lokalerna medan Scan Global Logistics redan flyttat in.

Wihlborgs har under de senaste åren genomfört en omfattande uppgradering av fastigheten som nu erbjuder kontor med gemensamma faciliteter som konferensrum, reception, loungeytor, gym och lunchrestaurang. Syftet har varit att skapa en attraktiv mötesplats för både hyresgäster och besökare verksamma i Fosie/Jägersro. Sedan år 2020 har uthyrningsgraden i fastigheten ökat från 63 procent till cirka 90 procent efter att de nya hyresgästerna flyttat in.

WeSafe, som från och med början av 2024 kommer att ingå i varumärket Upheads, flyttar in i Boplatsen till sommaren.

- Vi gläds åt vår kommande flytt till nya lokaler på Boplatsen, i samarbete med Wihlborgs. Denna förändring representerar mer än bara en ny adress – det är inledningen på en spännande resa för oss där vi fullt ut går från att vara WeSafe till att bli Upheads. Vi ser fram emot att skapa en inspirerande arbetsmiljö som ger utlopp för kreativitet och samarbete. Tack Wihlborgs för att ni hittade den perfekta lokalen för vår fortsatta tillväxt, säger Peter Fritzon, vd på Wesafe.

- På Boplatsen har vi jobbat för att få till en trevlig mötesplats för området med fina kontor och gemensam service i form av mötesrum, personligt bemötande i receptionen och en bra restaurang. Det är sådant som efterfrågas av många hyresgäster idag. Bredden av hyresgäster på Boplatsen speglar den mix av verksamheter som finns i området, och vi ser bara ett ökat intresse, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
 

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 56 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 4,3 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Peter Olsson, regionchef, 040 690 57 62

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs genomför förändringar i koncernledningen

Wihlborgs genomför förändringar i koncernledningen

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Bokslutskommuniké 2023: Rekordhögt driftsöverskott

Bokslutskommuniké 2023: Rekordhögt driftsöverskott