Hoppa till innehåll

Murrelektronik utökar tillsammans med Wihlborgs i Helsingborg

Murrelektronik har en god tillväxt och utökar sina nuvarande lokaler för det svenska huvudkontoret på Kroksabeln 12 på Berga med 1 900 kvm.

Murrelektronik har varit hyresgäst hos Wihlborgs sedan 2007 med placering i hjärtat av Berga industriområde. Det nya avtalet omfattar närmare 4 000 kvm och innebär en utökning av ytorna med 1 900 kvm fördelat på kontor respektive lager/produktion. Tillträdet av de nya lokalerna sker i två etapper, september 2024 och februari 2025.

Murrelektronik är en global ledare inom decentraliserade automationslösningar med både utveckling, tillverkning och distribution, med över 3 500 anställda i 50 länder.

- Vi arbetar för att skapa hållbara automationslösningar och vi ser ett mervärde i att växa lokalt långsiktigt tillsammans med partners som Wihlborgs, säger Johan Oscarsson, vd på Murrelektronik.

- Det är roligt när hyresgäster vi haft länge hos oss kan växa och utvecklas inom vårt bestånd och det ska bli spännande att fortsätta följa Murrelektroniks framgångar. En tidigare padelhall i fastigheten blir nu en modern och funktionell lager- och produktionshall, vilket visar på vår förmåga att ställa om efter nya behov, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 56 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 4,4 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Lambertsson, regionchef, 042-490 46 73

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs bygger ny anläggning till Caldic som samlokaliserar till Malmö

Wihlborgs bygger ny anläggning till Caldic som samlokaliserar till Malmö

Wihlborgs hyr ut 6 300 kvm utanför Köpenhamn

Wihlborgs hyr ut 6 300 kvm utanför Köpenhamn

Årsstämma i Wihlborgs Fastigheter AB (publ) 2024

Årsstämma i Wihlborgs Fastigheter AB (publ) 2024