Hoppa till innehåll

Djursjukhus etablerar sig i Wihlborgsfastighet i Helsingborg

Under hösten 2024 öppnar AWAKE Djursjukhus i den tidigare postterminalen (Posten 1) i Gåsebäck i södra Helsingborg. Den stora efterfrågan på kvalificerad veterinärvård ligger bakom expansionen. Avtalet omfattar 2 000 kvm och 15 år.

AWAKE Djursjukhus driver sedan tidigare akut- och specialistvård på Södermalm i Stockholm för hundar och katter. Företaget utökar nu sin verksamhet med AWAKE Djursjukhus Helsingborg som på samma sätt kommer att bedriva akut- och specialistsjukvård för hundar och katter dygnet runt, året om. Företaget räknar med att 20-25 medarbetare kommer att arbeta på sjukhuset i uppstarten för att sedan utökas.

Antalet husdjur har ökat stadigt de senaste åren och husdjuren blir allt äldre. Därmed har också behovet av både akut och specialiserad veterinärvård ökat. Samtidigt finns få djursjukhus med dygnet-runt-verksamhet.

Innan Wihlborgs förvärvade fastigheten användes den som postterminal. Helsingborgs Stadsarkiv är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten.

Gåsebäck är ett utvecklingsområde i Helsingborg där en omvandling av området delvis påbörjats av Helsingborg stad. Syftet är att utveckla Gåsebäck och Husarområdet till en levande stadsdel med blandade verksamheter.

- Att det finns ett stort behov av djursjukvård är tydligt. Genom att samla specialistkompetens och högkvalitativ utrustning på AWAKE Djursjukhus ämnar vi vara det självklara valet för avancerade medicinska och kirurgiska behandlingar, säger Michael Brückner, vd för AWAKE Djursjukhus Helsingborg.

- Etableringen av det nya djursjukhuset är en viktig del i den strategiska omvandlingen av Gåsebäck mot en blandad stadsdel med bostäder, verksamheter och grönområden. Djursjukhuset blir ett efterfrågat tillskott på marknaden som genom sina generösa öppettider även bidrar till en ökad trygghet. En investering för både djurs hälsa, nya arbetstillfällen och en positiv förändring i Gåsebäck, säger Alexandra Werder Hallonkvist, enhetschef Tillväxt, Helsingborgs stad.

- Genom det kontinuerliga flödet av medarbetare och kunder under dygnets alla timmar kommer det nya djursjukhuset att bidra till ökad rörelse och trygghet i området. Fastigheten ligger på gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg och har god tillgång till kollektivtrafik, vilket gör den lättillgänglig för alla typer av besökare, även fyrfota vänner, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 56 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 4,3 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Lambertsson, regionchef, 042-490 46 73

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs genomför förändringar i koncernledningen

Wihlborgs genomför förändringar i koncernledningen

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Bokslutskommuniké 2023: Rekordhögt driftsöverskott

Bokslutskommuniké 2023: Rekordhögt driftsöverskott