Hoppa till innehåll

Wihlborgs hyr ut till BTJ på Ideon i Lund

Medieföretaget BTJ Sverige flyttar i september 2023 in i Wihlborgs fastighet Cube (Nya Vattentornet 4) på Ideon i Lund.

BTJ är specialister på informationstjänster och media för kunskapssektorn såsom bibliotek, universitet, företag och organisationer.

I fastigheten Cube har BTJ tecknat avtal om 1 300 kvm, varav 1 100 kvm kontor och 200 kvm lager. Tillträdet äger rum den 1 september.

På Mobilvägen i östra delen av Ideon i Lund har Wihlborgs bildat ett kluster med tre fastigheter, Node, Bricks och Cube (Nya Vattentornet 2-4), och där arbetat metodiskt med att skapa ett brett utbud av moderna och effektiva lokalytor, ett komplett serviceutbud och olika mobilitetslösningar. Det är idag ett spirande område för tillväxtföretag med ett 50-tal bolag inom olika sektorer, där BTJ är ett välkommet tillskott.

- Vi på BTJ ser fram emot flytten till vårt nya kontor i Cube till hösten. De nya lokalerna motsvarar det moderna digitala tjänsteföretaget BTJ har blivit, säger Anette Grönroos, vd på BTJ.

- Med utvecklingen av Lund i riktning mot Brunnshög hamnar detta kluster på Ideon alltmer i händelsernas centrum. Här får BTJ många spännande teknikbolag som grannar, närhet till service som restauranger och gym, och till goda förbindelser med inte minst spårvägen ett stenkast bort, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 54,5 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,8 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Maria Ivarsson, regionchef, 046-590 62 19

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024