Hoppa till innehåll

Växande Klaravik flyttar till Wihlborgsfastighet i Lund

I december 2023 flyttar nätauktionsföretaget Klaravik sin utvecklingsverksamhet i Lund till Posthornet 1 intill Lund C. Avtalet omfattar tre år.

Klaravik är en marknadsplats för maskiner, verktyg och fordon som hjälper företag och privatpersoner att återbruka online via klaravik.se. Totalt i Sverige har Klaravik drygt 170 medarbetare, varav ungefär 30 tillhör Klaravik Tech, som har kontor i Lund. Ett team som alltså blir hyresgäst på Posthornet 1.

Företaget startade 2011 i Karlstad och har sedan dess haft en kraftig tillväxt. Sedan 2022 är Klaravik en del av den holländska auktionskoncernen TBAuctions, en av Europas största onlineauktioner.

I Posthornet 1 kommer Klaravik att hyra 550 kvm. Fastigheten ligger alldeles intill Lund C och granne med kommunhuset Kristallen, med kollektivtrafikmöjligheter och service bokstavligen runt hörnet. För närvarande pågår den andra etappen (9 000 kvm) i utvecklingen av Posthornet 1 med ännu ett tillskott av moderna kontorslokaler. Etappen kommer att färdigställas i slutet av 2025.

- Det här blir perfekt! En modern och fräsch lokal som passar våra behov och vår tillväxt har vi letat efter ett tag. Vi ser fram emot att flytta in, säger Jonas Egidius, CTO på Klaravik.

- Posthornet 1 är en riktig pärla med stora, flexibla och moderna kontorslokaler mitt i centrala Lund. Här kommer Klaravik att få många spännande grannar och en trivsam miljö. Vi ser också fram emot att färdigställa den andra etappen av fastigheten, som innebär ännu bättre möjligheter för hyresgästerna att växa hos oss, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 55,7 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 4,2 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Maria Ivarsson, regionchef, 046-590 62 19

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

Två matgrossister väljer Wihlborgsfastighet i Helsingborg

Två matgrossister väljer Wihlborgsfastighet i Helsingborg

Ny ledamot i Wihlborgs valberedning

Ny ledamot i Wihlborgs valberedning

Delårsrapport jan-jun 2023: Rekordhögt driftsöverskott

Delårsrapport jan-jun 2023: Rekordhögt driftsöverskott