Hoppa till innehåll

Två matgrossister väljer Wihlborgsfastighet i Helsingborg

Växande Helsingborgsföretaget Svensk Foodservice flyttar den 1 november in i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg. Samtidigt flyttar frukt- och grönsaksföretaget GGB Fruit in i samma fastighet, vilket innebär en total uthyrning om cirka 2 400 kvm.  

Svensk Foodservice är en grossist inom HoReCa (hotell, restaurang och catering) och erbjuder frukt, grönsaker och mejerivaror. Avtalet omfattar 1 630 kvm och sex år.

GGB Fruit importerar frukt och grönsaker och levererar till kunder i hela Skandinavien med fokus på svenska marknaden. Avtalet omfattar 740 kvm och sex år.

Taket på Rubinen 1 är försett med solceller, vilket innebär fördelar för företagen som har både kylda och frysta ytor.

- Svensk Foodservice är i ett expansivt skede där vi utökar och utvecklar vårt sortiment tillsammans med våra kunder. Vi ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna, säger Thiru Navaratnam, marknadschef på Svensk Foodservice.

- Väla södra är ett eftertraktat område i Helsingborg med goda kommunikationer och ett brett utbud av service alldeles i närheten. Fastigheten har hög standard och erbjuder bra möjligheter att kombinera kontor, butikslokal, lager och produktion beroende på behov. Det är roligt att kunna välkomna två nya, spännande företag hit, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs. 

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 56,6 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 4,3 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Lambertsson, regionchef, 042-490 46 73

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

Delårsrapport jan-jun 2024: Rekordhögt driftsöverskott

Delårsrapport jan-jun 2024: Rekordhögt driftsöverskott

Malmö universitet hyr 4 900 kvm av Wihlborgs till polisutbildning

Malmö universitet hyr 4 900 kvm av Wihlborgs till polisutbildning

Wihlborgs delårsrapport januari-juni 2024 presenteras den 8 juli - inbjudan till presentation

Wihlborgs delårsrapport januari-juni 2024 presenteras den 8 juli - inbjudan till presentation