Hoppa till innehåll

Springhill hyr 6 400 kvm i Wihlborgs nya logistikanläggning i Helsingborg

Wihlborgs har tecknat avtal med Springhill Textile AB om 6 400 kvm i den toppmoderna logistikanläggning som ska uppföras på hamnnära Plåtförädlingen 15 i södra Helsingborg.

Logistikanläggningen omfattar totalt 8 700 kvm och blir den sista större byggstenen i det expansiva industriområdet Hamncity. Området har nära till Sveriges näst största containerhamn och snabb access till de stora europavägarna.

Anläggningen har flexibel planlösning och åtta lasthus, vilket ger möjlighet till ändamålsenliga lokaler och ett strategiskt flöde för in- och utlastning. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver och taket att täckas av solceller.

Uppförandet påbörjas i början av 2023 med beräknat tillträde för Springhill i december 2023.

Springhill är ett textilföretag med mångåriga rötter i Helsingborg som under varumärkena Softer days, Crossbow, Topeco, Noble House och Gripsholm säljer strumpor, underkläder och hemtextilprodukter.

- Vi ser fram emot att flytta till nya hållbara lokaler som är anpassade till hur vår verksamhet ser ut idag. Wihlborgs känns som en bra samarbetspartner för oss, säger Anna Holmberg vd för Springhill Textile AB.  

- Förutom det strategiska läget och möjligheterna att utforma lokalerna för olika verksamheter är det ett trivsamt område för medarbetarna med goda kollektivtrafikförbindelser, gott om parkeringsplatser och ett bra serviceutbud. Vi ser fram emot att välkomna Springhill hit, säger Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 54,5 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,8 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Lambertsson, regionchef, 042-490 46 73

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024