Hoppa till innehåll

Wihlborgs köper två fastigheter i Malmö

Wihlborgs har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Sufflören 4 i Hyllie, som är en kombinerad kontors- och lagerfastighet på 5 100 kvm, och Sunnanå 12:26 som idag är obebyggd och omfattar cirka 10 000 kvm markareal.

Säljare är Corem Property Group och tillträdet äger rum den 16 december.

Sufflören 4 ligger öster om Pildammsvägen i Hyllie, granne med Wihlborgs befintliga fastighet Sufflören 3. Fastigheten är uthyrd till ca 50 procent och tillsammans skapar fastigheterna goda möjligheter för utveckling på både kort och lång sikt.

Den obebyggda fastigheten Sunnanå 12:26 har ett välexponerat läge på Stora Bernstorp angränsande till östra Malmö och dessutom i nära anslutning till Wihlborgs befintliga fastigheter Sunnanå 12:54 och 12:53 med hyresgäster som Region Skåne och Veho Bil respektive Lion´s Trucks AB (f.d MAN).

Det totala underliggande fastighetsvärdet uppgår till 70 Mkr.

- Dessa fastigheter blir bra tillskott till områden där vi redan är etablerade och ser fortsatt goda utvecklingsmöjligheter. Förvärvet av Sunnanå säkrar också värdefull mark för framtida projekt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
 

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 54,5 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,8 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs välkomnar High Court till Börshuset i Malmö

Wihlborgs välkomnar High Court till Börshuset i Malmö

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie