Hoppa till innehåll

Wihlborgs köper fastighet i centrala Malmö

Wihlborgs har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Österport 7 omfattande 11 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta vid Drottningtorget i Malmö.

Säljare är SPP Fastigheter AB (publ) och tillträdet äger rum den 1 juni 2022. Fastigheten är belägen cirka 500 meter från Malmö centralstation och består av en kontorsbyggnad på sju till åtta våningar med ett större gemensamt garage med grannfastigheten. Hyresgästen Sweco Sverige AB disponerar idag hela fastigheten. Det underliggande fastighetsvärdet är 390 Mkr och förvärvet görs i form av en bolagsaffär.

- Med förvärvet av Österport 7 stärker vi vår position i centrala Malmö ytterligare. Här sker en ständig utveckling också för framtiden inte minst genom den kommande framväxten av Nyhamnen. Denna fastighet har ett attraktivt läge, en intressant volym och framför allt en utformning som gör den flexibel och hållbar över tid, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
 

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 50,6 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,5 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs delårsrapport januari-mars 2024 presenteras den 23 april - inbjudan till presentation

Wihlborgs delårsrapport januari-mars 2024 presenteras den 23 april - inbjudan till presentation

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvm på Ideon i Lund

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvm på Ideon i Lund

Wihlborgs hyr ut 3 300 kvm till Region Skåne i Malmö

Wihlborgs hyr ut 3 300 kvm till Region Skåne i Malmö