Hoppa till innehåll

Wihlborgs förvärvar fastigheter på 52 000 kvm i Köpenhamn

Pressmeddelande

Wihlborgs har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Hedegaardsvej 88 och Amager Strandvej 390 om totalt 52 000 kvm. Båda fastigheterna är belägna nära Kastrup och Köpenhamns flygplats och precis intill var sin metrostation med kort avstånd till centrala Köpenhamn.

Kontorsfastigheterna förvärvas för en köpeskilling om 1 075 MDKK med tillträde den 1 september. Säljare är PFA DK Ejendomme Høj, som ägs av PFA Pension.

Hedegaardsvej 88 har en uthyrningsbar area om 26 400 kvm och har idag flera olika hyresgäster, med PostNord som den största. Det sammanlagda hyresvärdet för fastigheten uppgår till 40 MDKK.

Amager Strandvej har en uthyrningsbar area om 25 400 kvm och fördelar sig på 21 100 kvm kontor, 3 500 kvm nyrenoverat konferens- och kontorshotell och 800 kvm lager. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till 42 MDKK.

De nya förvärven ligger i direkt anslutning till metron med en restid på tolv minuter till centrala Köpenhamn. Det finns dessutom goda förbindelser till både Danmark och Sverige, samt utlandet via närheten till Köpenhamns flygplats.  

- Våra två nya fastigheter på Amager har en fantastisk placering i ett eftertraktat område och innebär att vi kan tillgodose kunders behov från både inre och yttre Köpenhamn. Nu ser vi fram emot att använda vår kompetens till att utveckla dem till välfungerande och attraktiva fastigheter för olika typer av ändamål, säger Søren Kempf Holm, direktör för Wihlborgs A/S.

- Förvärven är utmärkta komplement till vår portfölj och en del av vår strävan att kunna erbjuda befintliga och nya hyresgäster bra kontorsmiljöer nära Köpenhamns centrum. De moderna lokalerna har hög standard och är väl uppgraderade när det kommer till design och teknik, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 51,8 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,5 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Søren Kempf Holm, direktör för Wihlborgs A/S, +45 40 21 80 59

Senaste pressmeddelanden

Visa alla pressmeddelanden
Wihlborgs köper två fastigheter i Malmö

Wihlborgs köper två fastigheter i Malmö

Delårsrapport jan-sep 2022: Arbetsplatser fortsätter leverera

Delårsrapport jan-sep 2022: Arbetsplatser fortsätter leverera

Wihlborgs sektorledare i global hållbarhetsranking

Wihlborgs sektorledare i global hållbarhetsranking