Hoppa till innehåll

Wihlborgs bygger nytt åt Doka Sverige i Helsingborg

Wihlborgs har tecknat avtal med Doka Sverige AB om nybyggnad av en anläggning om 2 200 kvadratmeter på Snårskogen 5 på Väla norra i Helsingborg. Anläggningen, som är klar för inflyttning i början av 2023, kommer att inrymma lager och kontor för verksamheten i södra Sverige.

Doka Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Doka GmbH som har sitt säte i Österrike. Doka GmbH utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut formsystem som används för alla typer av platsgjutna betongkonstruktioner. Företaget är ett av två världsledande bolag inom detta segment.

Dokas verksamhet i Sverige är inriktad på uthyrning av formsystem. Det nya lagret i Helsingborg är tänkt att tjäna det geografiska området Skåne, Blekinge, Småland och Halland. En fjärdedel av ytan kommer att bestå av kontor.

- Under flera år har vi letat efter en lämplig plats för etablering av vår tredje anläggning i Sverige. Att det till slut blev ett samarbete med Wihlborgs i Helsingborg, Väla norra, känns helt rätt. Målet med vår etablering är att komma närmare våra kunder i södra Sverige och att förstärka vår position på den marknaden, säger Claes Thoresson, vd för Doka Sverige AB. 

- Vi är glada att få uppdraget att bygga en modern anläggning till Doka med möjlighet att kombinera kontor och lager. Närheten till E4:an och E6:an och goda kollektivtrafikförbindelser för medarbetarna gör området mycket attraktivt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 47,7 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,3 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Lambertsson, regionchef, 042-490 46 73

Senaste pressmeddelanden

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024