Hoppa till innehåll

Secondhandkedja etablerar sig i Wihlborgsfastighet i centrala Malmö

I november öppnar secondhandkedjan Busfrö Nytt & Bytt sin första butik i Malmö i Wihlborgs fastighet Elefanten 40 på Storgatan i Malmö. Närmsta granne blir Emmaus Björkå som är hyresgäst i samma fastighet.

Busfrö Nytt & Bytt är en kommersiell secondhandkedja med kläder för barn, dam, herr, samt inredning och leksaker. Försäljningen sker på kommission, vilket innebär att de privatpersoner som förser butiken med varor får del av försäljningsintäkterna tillbaka.

Efter att den första butiken öppnade 2010 i Västervik har kedjan vuxit snabbt och har idag 13 butiker runt om i Sverige. Butiken blir den första i Malmö och kommer ligga vägg i vägg med secondhandbutiken Emmaus Björkå med entré mot Södra Förstadsgatan.

Avtalet omfattar 900 kvm under fem år med inflyttning den 1 november 2022.

- Vi har haft span på Malmö en längre tid och är väldigt nöjda med att ha landat avtalet med Wihlborgs. Våra butiker driver mycket trafik och skapar nyfikenhet kring medvetna konsumtionsval. Redan innan butiken öppnar kommer vi att påbörja insamlingen av saker, så det är bara att hålla utkik i våra sociala kanaler, säger Viktoria Svedebäck, franschisetagare för Busfrö Nytt & Bytt.

- Med två secondhandbutiker i samma fastighet får hela närmiljön runt Storgatan en hållbarhetsprofil. Det är ett koncept som attraherar en bred kundkrets och som vi tror kommer att bidra med ännu mer liv och rörelse till kvarteret, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs. 

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 51,8 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,5 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Peter Olsson, regionchef, 040-690 57 62

Senaste pressmeddelanden

Två matgrossister väljer Wihlborgsfastighet i Helsingborg

Två matgrossister väljer Wihlborgsfastighet i Helsingborg

Ny ledamot i Wihlborgs valberedning

Ny ledamot i Wihlborgs valberedning

Delårsrapport jan-jun 2023: Rekordhögt driftsöverskott

Delårsrapport jan-jun 2023: Rekordhögt driftsöverskott