Hoppa till innehåll

Hedin Bil tar BYD till Wihlborgsfastighet på Berga

Hedin Bil kommer från och med november månad att sälja det nya elbilsmärket BYD i bland annat Pilbågen 6 på Berga i Helsingborg. Till fastigheten flyttar även Nika Motors, som är återförsäljare av mopedbilar.

BYD (Build Your Dream) är världens ledande tillverkare av elektrifierade fordon och utmärker sig genom att vara en av de första globala tillverkarna att producera över en miljon elbilar. Under 2022 lanseras tre nya modeller på den svenska marknaden där Hedin Bil är exklusiv återförsäljare. BYD kommer inledningsvis att säljas på 17 anläggningar runt om i Sverige med start från och med oktober. I Pilbågen 6 flyttar Hedin Bil in den 1 november.

Wihlborgs har nyligen tecknat ytterligare två avtal i Pilbågen 6. Ett av dem är med Nika Motors som är återförsäljare av mopedbilar, jet-ski, släpvagnar och ATV. I samband med att företaget expanderar från Halmstad till Berga lanseras en ny, eldriven mopedbil. 

De tre avtalen omfattar totalt cirka 850 kvm.

- Vi ser fram emot att utöka vår närvaro på Berga med BYD och att kunna erbjuda kunder i Helsingborg med omnejd detta nya, spännande elbilsmärke, säger Johan Stålhammar, VD för Hedin Helsingborg Bil AB.

- När vi förvärvade Pilbågen 6 tidigare i år var det på grund av den stora potentialen med god efterfrågan och strategiskt läge. Det är roligt att allt fler hyresgäster nu tillkommer och att vi får två spännande återförsäljare av framtidens fordon till området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 51,8 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,5 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Lambertsson, regionchef, 042-490 46 73

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs välkomnar High Court till Börshuset i Malmö

Wihlborgs välkomnar High Court till Börshuset i Malmö

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie