Hoppa till innehåll

AutomationsPartner ny hyresgäst i Wihlborgs flexhus i Helsingborg

Wihlborgs har tecknat ett tioårigt avtal med medtechföretaget AutomationsPartner om totalt 2 200 kvadratmeter i Berga Flexhus (Huggjärnet 13). Tillträdet äger rum den 1 oktober 2023. Idag tas det första spadtaget för byggnaden.

Berga Flexhus på Kastellgatan i Helsingborg består av två moderna kontors- och lagerbyggnader i vilka kontor och kombineras effektivt med utrymme för lager och lättare industri beroende på behov.

Helsingborgsbaserade AutomationsPartner är en av Skandinaviens ledande leverantörer av automationsutrustning till medicin- och läkemedelsföretag. I Berga Flexhus kommer företaget att hyra cirka 1 200 kvadratmeter för produktion och 1 000 kvadratmeter kontor.

- Vår flytt av verksamheten till Berga ligger i linje med våra fortsatta tillväxtplaner för AutomationsPartner. Moderna ändamålsenliga lokaler samt närhet till goda kommunikationer är viktigt framöver för att attrahera duktiga medarbetare. Vi kommer även uppnå skalfördelar genom effektiva flöden i monteringen av våra medtechmaskiner, säger Henrik Rosengren, vd för AutomationsPartner.

- I Berga Flexhus tillmötesgår vi det stora behovet av moderna verksamhetslokaler med möjlighet att kombinera kontor med lager eller produktionsutrymmen i olika storlekar. Flexibelt för att kunna passa många utan stora anpassningar. Det är inte en slump att denna satsning görs på Berga, Helsingborgs största och mest attraktiva industriområde, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Idag, tisdagen den 14 juni, tar Wihlborgs, Automationspartner och Soprema, som blir hyresgäst i huset bredvid, ett gemensamt första spadtag för byggnaden.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)
 


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 50,6 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,5 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Lambertsson, regionchef, 042-490 46 73

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs bygger ny anläggning till Caldic som samlokaliserar till Malmö

Wihlborgs bygger ny anläggning till Caldic som samlokaliserar till Malmö

Wihlborgs hyr ut 6 300 kvm utanför Köpenhamn

Wihlborgs hyr ut 6 300 kvm utanför Köpenhamn

Årsstämma i Wihlborgs Fastigheter AB (publ) 2024

Årsstämma i Wihlborgs Fastigheter AB (publ) 2024