Hoppa till innehåll

Wihlborgs köper fastighet på Berga industriområde

Wihlborgs har förvärvat fastigheten Musköten 19 på populära Berga industriområde i Helsingborg.

Fastigheten inrymmer bilhall, verkstad och lager och förvärvas för ett fastighetsvärde om 97 Mkr. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 8 700 kvadratmeter och markarealen cirka 16 000 kvadratmeter. Säljare är den privatägda företagsgruppen Amplex AB.  

Berga är Helsingborgs populäraste verksamhetsområden som lockar både internationella koncerner och små lokala företag från en mängd olika branscher. Wihlborgs äger sedan tidigare 32 fastigheter i området.

Merparten av den uthyrningsbara arean förhyrs av Fribrocks Bil AB som bedriver försäljning och fullservice för ett antal bilmärken. Resterande cirka 2 000 kvadratmeter är vakant med bästa skyltläge ut mot Bergavägen. Det totala hyresvärdet uppgår till ca 8,8 Mkr.

- Med alla sina strategiska fördelar är vi övertygade om att Berga kommer att vara ett av regionens starkaste företagsområden även fortsättningsvis. Genom förvärvet av Musköten 19 stärker vi vår marknadsposition i området och koncentrerar vårt bestånd ytterligare. I denna fastighet får hyresgäster möjlighet att kombinera lätt lager- och industriverksamhet med service och kontor, något som många företag efterfrågar just nu, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 47,7 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,3 Mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Wihlborgs tecknar avtal med Nowaste Logistics om 6 900 kvm i Helsingborg

Wihlborgs tecknar avtal med Nowaste Logistics om 6 900 kvm i Helsingborg