Hoppa till innehåll

Wihlborgs hyr ut ytterligare 1 700 m² för polisutbildningen vid Malmö universitet

I somras tecknade Malmö universitet avtal med Wihlborgs om 9 000 m² för polisutbildningen i Malmö. Nu har universitetet tecknat ett tioårigt avtal om ytterligare 1 700 m², främst föreläsningssalar.

Polisutbildningen vid Malmö universitet startade i januari i år och i augusti flyttar utbildningen in i Kranen 2 i Dockan. Här genomför Wihlborgs nu en omfattande ombyggnad för att möta behovet av ytor för bland annat forskning, skjutbanor, övningsmiljöer och garage för polisfordon. Dessa lokaler tas i bruk i juli 2019 och de tillkommande lokalerna står klara 1 januari 2020.

-       Det känns naturligtvis bra att vi kan bidra till att tillgodose universitetets behov av ytterligare ytor i samma fastighet. Att få funktionella lokaler koncentrerade till en plats är förstås en styrka och vi ser fram emot att välkomna polisutbildningen till Dockan. Att vi får en blandning av arbetsplatser, utbildning och bostäder är positivt för utvecklingen av området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Utöver de 10 700 m² som Malmö universitet hyr finns utvecklingsmöjligheter för ytterligare 7 000 m² kontorslokaler i fastigheten.

-       De återstående ytorna ligger högst upp i fastigheten och här planerar vi för kreativa lokaler med en spännande industriell känsla och ett tydligt arv från varvsindustrin. Vi är övertygade om att detta i kombination med Dockans unika marina miljö och närheten till kommunikationer är attraktivt för en rad olika företag och verksamheter, avslutar Ulrika Hallengren.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn.
I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget.

Fastigheternas bokförda värde uppgår till 43,8 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 3,1 Mdkr.

Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Magnus Prochéus, regionchef, 040-690 57 82 

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs delårsrapport januari-mars 2024 presenteras den 23 april - inbjudan till presentation

Wihlborgs delårsrapport januari-mars 2024 presenteras den 23 april - inbjudan till presentation

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvm på Ideon i Lund

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvm på Ideon i Lund

Wihlborgs hyr ut 3 300 kvm till Region Skåne i Malmö

Wihlborgs hyr ut 3 300 kvm till Region Skåne i Malmö