Hoppa till innehåll

Wihlborgs hyr ut till Malmö universitet som har fått i uppgift att driva polisutbildningen i Malmö

Pressmeddelande

Malmö universitet har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Wihlborgs om 9 000 kvm på två plan i Kranen 2 i Dockan i Malmö. Lokalerna kommer användas till de praktiska momenten i undervisningen vid polisutbildningen som kommer starta i Malmö i början av nästa år.

Malmö universitet har fått i uppgift att driva polisutbildningen i Malmö med start i januari 2019. Nu står det klart att det blir i universitetets tidigare lokaler i Kranen 2 på Östra Varvsgatan i Dockan som man kommer förlägga polisutbildningen. I dagsläget finns polisutbildning på tre orter i Sverige och Malmö blir nu den fjärde orten.

Lokalerna kommer byggas om så att de uppfyller de behov som polisutbildningen har. Det rör sig om forskning, skjutbanor och olika övningsmiljöer men även garage för polisfordon. Den 1 juli 2019 ska lokalerna stå klara för inflyttning.

-        Det är positivt för hela regionens utveckling att Malmö universitet nu tillförs ett nytt utbildningsspår som dessutom väldigt konkret bidrar till samhällsutvecklingen. Vi är mycket glada att kunna bidra till genomförandet av den här utbildningen. Det tillför också ett extra element till stadsbilden i Dockan när arbetsplatser, bostäder och utbildning kan finnas på samma plats och bidra till en hög densitet och attraktivitet i området, säger Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs Fastigheter.

-        Universitet har tidigare bedrivit en del av sin verksamhet i fastigheten, så vi känner oss hemma där, säger Caroline Mellgren, föreståndare för polisutbildningen vid Malmö universitet.

-        – Efter en marknadsundersökning av lokaler i närheten av universitetets byggnader och efter att ha träffat olika fastighetsägare, stod det klart att Wihlborgs var de enda som kunde uppfylla våra krav i tid, säger Mats Lyberg, chef för Byggnadsavdelningen vid Malmö universitet.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn.
I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget.

Fastigheternas bokförda värde uppgår till 39,4 Mdkr med ett årligt hyresvärde om 2,9 Mdkr.

Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Ulrika Hallengren, vd, 040-690 57 95
Mikael Strand, regionchef Malmö, 040-690 57 05

Relaterade filer

Senaste pressmeddelanden

Visa alla pressmeddelanden
Wihlborgs köper fastighet i centrala Malmö

Wihlborgs köper fastighet i centrala Malmö

Wihlborgs genomför aktiesplit

Wihlborgs genomför aktiesplit

Anna Nambord tar tjänstledigt från Wihlborgs

Anna Nambord tar tjänstledigt från Wihlborgs