Hoppa till innehåll

Wihlborgs hyr ut till Avensia i Lund

IT-företaget Avensia har tecknat hyresavtal om 1 700 m² i Wihlborgs nybyggnadsprojekt Posthornet i centrala Lund.

Avensia hyr idag lokaler i Wihlborgs fastighet på Gasverksgatan i centrala Lund. När företaget nu växer väljer man att flytta till Posthornet som byggs intill Lunds centralstation, granne med kommunhuset Kristallen. Inflyttning planeras till våren 2018.

-       Avensia är ett spännande och framgångsrikt företag och vi är glada att de väljer att fortsätta samarbeta med Wihlborgs. Genom att flytta till Posthornet kan de stanna i centrala Lund och fortsatt finnas på ett attraktivt läge med närhet till både kommunikationer och city, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

-       Avensia är ett bolag i ständig tillväxt och våra lokalbehov ändrar sig fort. Wihlborgs har varit en utmärkt partner för Avensia och stöttat oss på ett bra sätt när våra behov ökat. Vi investerade nyligen i en ny lokal i Helsingborg och är glada att fortsätta vara hyresgäster även i Lund. Posthornet kommer passa oss perfekt både till utformning och läge, säger Andreas Ericsson, global utvecklingschef på Avensia.

Posthornet får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Sedan tidigare har Folktandvården Skåne tecknat hyresavtal om 4 800 m² och kommer att skapa ett nytt centrum för munhälsa i fastigheten. Totalt är nu 60 procent av fastighetens 11 000 m² uthyrda. Efterfrågan på moderna lokaler i centrala Lund är stor och förhandlingar pågår just nu med flera intressenter kring återstående ytor i fastigheten. Läs mer om projektet på wihlborgs.se/posthornet (https://www.wihlborgs.se/posthornet)

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn.
I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget.

Fastigheternas bokförda värde uppgår till 33 mdkr med ett årligt hyresvärde om 2,3 mdkr.

Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

För ytterligare information kontakta:
Anders Jarl, vd, 040-690 57 10
Cecilia Larsson, regionchef Lund, 040-690 57 61

Senaste pressmeddelanden

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

RÄTTELSE: Kallelse till årsstämma i Wihlborgs Fastigheter (publ)

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2023

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024

Wihlborgs kontorshus Space vinnare i Årets Bygge 2024