Hoppa till innehåll

Wihlborgs hyr ut till Folktandvården Skåne i Lund

Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Folktandvården Skåne om 4 800 m2 i fastigheten Posthornet som just nu byggs vid Lunds centralstation.

 I lokalerna kommer det att finnas en stor modern klinik med 38 behandlingsrum för både allmän- och specialisttandvård, en kunskapsarena med fokus på forskning, vårdutveckling och utbildning samt Folktandvården Skånes huvudkontor. Inflyttning är planerad till den 1 april 2018 och hyresavtalet löper på 15 år.

-       Det är en spännande satsning som Folktandvården gör och vi är glada att de väljer att samarbeta med Wihlborgs. Här får de toppmoderna lokaler på strategiskt läge alldeles intill Lunds central, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

-       Den dagliga kontakten och närheten mellan klinik, forskning och ledning kommer att öka vilket innebär att resultatet av kliniska forskningsprojekt snabbare kan nå ut i det praktiska vårdarbetet. Något som gynnar skåningarna, förklarar Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.

Efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund är stor och förhandlingar pågår med flera intressenter kring återstående ytor i Posthornet. Totalt finns ca 11 000 m2kontorsytor i fastigheten som står klar våren 2018. Byggnaden får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld.

Mer information finns på wihlborgs.se/posthornet (https://www.wihlborgs.se/posthornet)

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Lund och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget.

Fastigheternas bokförda värde uppgår till 31 mdkr med ett årligt hyresvärde om 2,3 mdkr. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kontaktinformation

Anders Jarl, vd, 040-690 57 10
Cecilia Larsson, regionchef, 040-690 57 61

Senaste pressmeddelanden

Delårsrapport jan-mar 2024: Rekord i nytecknade avtal

Delårsrapport jan-mar 2024: Rekord i nytecknade avtal

Wihlborgs delårsrapport januari-mars 2024 presenteras den 23 april - inbjudan till presentation

Wihlborgs delårsrapport januari-mars 2024 presenteras den 23 april - inbjudan till presentation

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvm på Ideon i Lund

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvm på Ideon i Lund